Barcelona i Àrea
Collboni i Almeida reunits a Madrid
Foto: Collboni i Almeida reunits a Madrid | EFE
Barcelona

Collboni i Almeida es reuneixen a Madrid

Temps de lectura: 1 minut
Collboni i Almeida reunits a Madrid
Foto: Collboni i Almeida reunits a Madrid | EFE

L'alcalde de Barcelona, Jaume Collboni, s'ha reunit aquest dimarts al matí amb l'alcalde de Madrid, José Luis Martínez-Almeida, en una visita institucional a la capital espanyola. 

Per què és important? Des de l'any 2019 que els màxims representants de les dues ciutats no es reunien. La trobada forma part de l'objectiu de Collboni de recuperar les relacions amb Madrid. 

Què en sabem? L'alcalde socialista ha viatjat fins a la capital d'Espanya per reunir-se amb Almeida. La trobada ha començat a les 11:00 del matí. Més tard, els dos alcaldes participaran en un debat sobre els desafiaments i els reptes de les societats actuals. 

  • L'agenda de Collboni continuarà a la tarda, que aprofitarà el viatge per reunir-se amb la ministra de Política Territorial en funcions, Isabel Rodríguez. 

D'on venim: L'alcalde de Barcelona va anunciar fa unes setmanes que una de les seves intencions era recuperar les relacions de Barcelona amb Madrid: "Hi haurà una obertura de relacions i un procés de recerca de punts de col·laboració entre les dues ciutats més grans d'Espanya".

  • L'últim contacte entre les dues institucions va ser l'any 2019, quan a l'Ajuntament de Barcelona governava Ada Colau i a l'Ajuntament de Madrid ho feia Manuela Carmena d'Ahora Madrid. 
  • Un cop el PP va recuperar l'alcaldia de la capital espanyola, les dues ciutats no van tornar a tenir cap mena de relació institucional.