Barcelona i Àrea
Nous semàfors de Mortadel·lo i Filemó
Foto: Nous semàfors de Mortadel·lo i Filemó | Ajuntament de Barcelona

Els semàfors de Mortadel·lo i Filemó també arriben al centre de Barcelona

Temps de lectura: 2 minuts
Nous semàfors de Mortadel·lo i Filemó
Foto: Nous semàfors de Mortadel·lo i Filemó | Ajuntament de Barcelona

Els mítics agents de la T.I.A, Mortadel·lo i Filemó, ja controlen els vianants de la cruïlla de la ronda de Sant Pere amb el passeig de Gràcia, a tocar de la plaça de Catalunya.

Per què és important? Es tracta d'un homenatge al dibuixant Francisco Ibáñez, que va morir el mes de juliol. 

  • A l’octubre ja es van inaugurar els de la cruïlla del carrer del Treball amb el carrer del Concili de Trento, al costat de la Biblioteca Gabriel García Márquez, al districte de Sant Martí. 
  • La iniciativa la va proposar un professor navarrès jubilat que va presentar una instància a l’Ajuntament de Barcelona. 

En detall: Mortadel·lo i Filemó estrenen uns nous semàfors amb les seves figures aquesta vegada en ple centre de Barcelona.

  • Es tracta de quatre semàfors per a vianants a tocar de la Plaça de Catalunya. Mortadel·lo és la figura de la lent verda, que permet el pas dels vianants. Filemó, en canvi, prohibeix el pas des de la lent vermella. 
  • El regidor de l’Eixample, Jordi Valls, ha destacat que aquesta cruïlla és un dels llocs de la ciutat per on passa més gent, i que per això és un bon lloc per homenatjar Ibáñez.
  • "És una imatge que serà de Barcelona, que volem que sigui popular de Barcelona", ha dit Valls. 

A partir d'ara: L’Ajuntament de Barcelona instal·larà dos parells més de semàfors amb aquests populars personatges a la cruïlla de la gran via de les Corts Catalanes amb el carrer de Bac de Roda, a prop de la zona on residia Ibáñez, i dos més a la cruïlla del carrer del Comte d’Urgell amb el carrer de Manso, per la proximitat amb el Mercat del Llibre Dominical de Sant Antoni.