Barcelona i Àrea
L'alcalde de Barcelona, Jaume Collboni
Foto: L'alcalde de Barcelona, Jaume Collboni | @jaumecollboni | X
Ajuntament

Què és un alcalde de nit? La nova proposta de Collboni per Barcelona

Temps de lectura: 2 minuts
L'alcalde de Barcelona, Jaume Collboni
Foto: L'alcalde de Barcelona, Jaume Collboni | @jaumecollboni | X

L'alcalde de Barcelona, Jaume Collboni, ha anunciat que la capital catalana tindrà un alcalde de nit. 

Per què és important? El nou alcalde socialista governa amb minoria al consistori barceloní després de quedar segon a les últimes eleccions municipals. Gràcies als vots de la formació d'Ada Colau i el PP, va aconseguir ser investit com a nou alcalde. Però, de moment, Collboni no ha pactat amb cap partit de l'oposició per consolidar el govern municipal. 

En detall: En una entrevista a RTVE, Collboni ha anunciat que Barcelona incorporarà la figura de l'alcalde de nit, un dels compromisos que havia adquirit durant la campanya electoral. 

Què és? L'alcalde de nit es tracta d'una figura que coordini l'activitat de la ciutat durant la nit. Per tant, el ritme del consistori no s'aturaria i estaria funcionat les 24 hores del dia. 

  • A més, aquesta figura seria rellevant per l'àmbit de la cultura i de l'oci nocturn, ja que la seva major activitat té lloc quan es pon el sol. 

En profunditat: La creació d'aquesta nova figura suposaria dotar d'un pressupost i d'un nou equip de treball que estigués operatiu durant la nit. 

  • De moment Collboni no ha avançat cap nom per l'alcalde de nit, però sí que ha assegurat que està disposat a cedir aquesta posició al partit que arribi a un pacte de govern, siguin els comuns o Trias per Barcelona. 

Què diu? Collboni assegura que la figura de l'alcalde de nit no és nova, i que en altres ciutats internacionals, com Nova York, Londres o parís, ja funciona. 

  • El socialista assegura que aquesta nova figura permetria programar cultura en hores nocturnes, obrir centres esportius o donar alternatives d'oci a la gent jove.