Societat
Agents patrullant
Foto: Agents patrullant | Mossos d'Esquadra

Multireincidència: 25 delinqüents sumen 900 detencions a Barcelona el 2023

Temps de lectura: 1 minut
Agents patrullant
Foto: Agents patrullant | Mossos d'Esquadra

Un total de 893 detencions concentrades en 25 multireincidents. Totes l'any passat i a Barcelona. Són dades que publica aquest dilluns el diari La Vanguardia en un article signat per Mayka Navarro.

Per què és important? Aquestes xifres arriben en un moment en què el debat sobre la reincidència s'ha revifat i és motiu de polèmica entre partits. 

En detall. Segons el mateix diari, fent una mitjana, cadascun d'aquests 25 delinqüents hauria estat detingut pels Mossos d'Esquadra o la Guàrdia Urbana de Barcelona unes 35 vegades l'any passat, és a dir, en tres ocasions cada mes.

Més dades. 

  • Més d'un 70% de les detencions es van deure a delictes patrimonials, furts, robatoris amb força o intimidació i, en algunes ocasions, fent ús de la violència. 
  • Els 25 delinqüents acumulen 1.423 antecedents i tots són homes. 
  • Aquestes 25 persones van entrar a presó en total 124 vegades l'any passat, però el 80% dels cops la permanència en un centre penitenciari va ser de menys de dos mesos. 
  • La gran majoria d'aquests multireincidents són nouvinguts i tot el seu historial delinqüencial es concentra en el 2023.

Context.

L'any passat es va introduir un nou tipus penal del delicte de furt a la Llei Orgànica 9/2022. L'objectiu era oferir una resposta més adequada als casos de multireincidència i buscava fer front al fenomen de la petita delinqüència patrimonial de caràcter habitual i professional.

Categoria: Societat
Etiqueta: Delinqüència