Barcelona i Àrea
JuntsxBarcelona
Foto: JuntsxBarcelona | Twitter / @TriasperBCN
Ajuntament

Trias paralitza les converses amb Collboni per fer un pacte de govern a Barcelona

Actualitzat: Dimarts, 23 de gener de 2024. 12:40
Temps de lectura: 2 minuts
JuntsxBarcelona
Foto: JuntsxBarcelona | Twitter / @TriasperBCN

El grup municipal de Junts a l'Ajuntament de Barcelona ha paralitzat les converses amb l'alcalde Jaume Collboni que havien d'explorar un possible pacte de govern a la ciutat.

Per què és important? La notícia arriba després que el govern de Collboni hagi intensificat les converses amb ERC, segons va apuntar la líder republicana, Elisenda Alamany, i la reunió amb la líder de BComú, Ada Colau.

Què han dit? La decisió l'ha anunciada el portaveu de la formació Jordi Martí en una roda de premsa aquest dimarts al matí.

  • Martí ha explicat que Collboni va traslladar el líder de Junts, Xavier Trias, que "hi ha certa reorientació de les prioritats" i que hi ha dificultats a l'hora d'arribar a possibles acords amb Junts, ha detallat.
  • “Hem cregut oportú aturar les converses en espera de la clarificació definitiva de Collboni i quines són les últimes intencions”, ha indicat Martí.

D'on venim? Precisament aquest dilluns la líder dels comuns a Barcelona, Ada Colau, ha apostat perquè a Barcelona governi un tripartit d'esquerres i progressista format pel PSC, Barcelona En Comú i Esquerra Republicana.

  • Colau assegura que en l'última conversa amb Collboni li ha assegurat que "prefereix una majoria d'esquerres" i, per tant, rebutja un possible pacte amb Junts i el seu líder, el també exalcalde de la ciutat Xavier Trias.
  • Segons Colau, el pacte entre les forces d'esquerra pot ser "immediat": "És qüestió de tenir-ho clar".

D'altra banda, divendres passat la líder d'Esquerra a l'Ajuntament, Elisenda Alemany, va confirmar que que en els últims dies les converses amb el seu partit s'havien "intensificat i accelerat".

Situació actual: Actualment, el PSC compta amb 10 regidors al consistori barceloní i es troba en minoria a l'ajuntament. És per aquest motiu que Collboni ha començat a tenir converses per trobar possibles socis de govern. 

  • La suma del tripartit a Barcelona aconseguiria una majoria absoluta dins del ple municipal: els regidors del PSC (10), més els dels comuns (9) i els cinc d'ERC arriben als 24 representants, el que suposa superar els 21 de la majoria absoluta de l'Ajuntament de Barcelona.