Barcelona i Àrea
Zoo de Barcelona
Foto: Zoo de Barcelona | Zoo de Barcelona
Barcelona

Mor el Xebo, un dels animals més estimats i longeus del zoo de Barcelona

Temps de lectura: 2 minuts
Zoo de Barcelona
Foto: Zoo de Barcelona | Zoo de Barcelona

El Zoo de Barcelona ha anunciat la mort d'un dels animals més longeus del parc zoològic de la capital catalana. 

Què en sabem? El Zoo de Barcelona està de dol. Aquesta passada nit ha mort el Xebo, un goril·la de plana occidental, una espècie en perill crític d'extinció. 

  • El Xebo ha mort als 39 anys i ha passat 28 anys de la seva vida al zoo barceloní. Els treballadors del zoo asseguren que ha estat un líder acollidor, protector i juganer amb els seus i obert amb els cuidadors, que va arribar a incorporar a la seva família. 
  • Durant els anys que ha viscut a Barcelona, el Xebo ha tingut quatre parelles, fills i una neta. 

En detall: El Xebo ha perdut la vida després d'un procés de debilitació que no s'ha pogut revertir malgrat els esforços i l'atenció prestada per part de l'equip de veterinaris i cuidadors del zoo. 

  • L'estimat goril·la ha mort als 39 anys, una edat per sobre de l'esperança màxima de vida de la seva espècie a la natura. 

A més: El Xebo va néixer al Zoo de Rotterdam l'any 1985, amb 11 anys va arribar al Zoo de Barcelona dins del programa de conservació ex situ EEP de l’Associació Europea de Zoos i Aquaris (EAZA).

  • Era un goril·la de plana occidental, una espècie en perill crític d’extinció, i membre de l’actual població de 462 individus que viuen a zoos d’Europa dintre de l’EAZA. 

Què diuen? Els cuidadors diuen que l'animal sempre ha viscut amb harmonia amb els de la seva espècie i amb els treballadors del zoològic. 

  • Apunten que aquest caràcter tan proper ha fet possible un avenç destacat en el coneixement de la seva espècie que ha situat el Zoo de Barcelona com a referent en la cura dels goril·les a escala europea.
  • El zoo de la capital catalana participa en el programa EEP de conservació d’aquesta espècie, sobretot en el vessant de la conscienciació i la recerca.

Etiquetes: Animals Barcelona