Barcelona i Àrea
L'edifici número 9 del carrer Canigó a Google Maps
Foto: L'edifici número 9 del carrer Canigó a Google Maps | Google Views
Successos

Un edifici de cinc plantes s'esfondra a Badalona: busquen persones atrapades

Actualitzat: Dimarts, 6 de febrer de 2024. 16:33
Temps de lectura: 3 minuts
L'edifici número 9 del carrer Canigó a Google Maps
Foto: L'edifici número 9 del carrer Canigó a Google Maps | Google Views

Un edifici de cinc plantes s’esfondra fins als baixos a Badalona. Els Bombers de la Generalitat busquen persones atrapades entre les runes. 

Què en sabem? Un habitatge de cinc plantes s'ha esfondrat aquest dimarts al matí a Badalona al carrer Canigó, al barri del Raval. L'edifici, el número 9 del carrer, ha col·lapsat fins als baixos. La façana no s'ha esfondrat, però sí l'interior del bloc de pisos. Ha col·lapsat la coberta de l’àtic i ha afectat totes les plantes fins a la planta baixa. 

Situació actual: Els Bombers estan intentant esclarir el parador de tots els seus residents i comprovant la fermesa de l'edifici, així com dels adjacents, per poder-hi entrar. 

  • No es coneix si hi ha persones atrapades a l'edifici sinistrat. Les primeres informacions apunten que hi ha tres persones que no han pogut ser localitzades i en cap cas s'ha confirmat que puguin estar sota les runes. 
  • Els bombers han desallotjat els veïns dels edificis continguts, els números 7 i 11. 
  • Protecció Civil de la Generalitat de Catalunya ha confirmat que una quarantena persones estan sent ateses al pavelló de la ciutat. Els serveis socials del municipi i de protecció civil de Badalona estan fent avituallament amb aigua i menjar per les persones afectades.

A més: Els bombers treballen amb 13 dotacions. Segons les primeres informacions, el forjat de l'edifici de planta baixa i cinc pisos hauria cedit. 

  • El Servei d'Emergències Mèdiques ha activat cinc unitats, un equip conjunts dels Bombers de la Generalitat i l'equip de psicòlegs del SEM. 
  • Unitats canines dels Bombers treballen per comprovar si hi ha cap persona atrapada entre la runa.

En detall: El forjat és un element de construcció que té la funció de suportar altres elements de l'estructura com bigues, pilars o murs. Normalment, forma part de l'estructura horitzontal de les plantes d'un edifici i és capaç de solidaritzar els diversos elements estructurals. 

  • La seva funció és aportar rigidesa en el pla horitzontal dels edificis. 

Què diuen? L'Ajuntament de Badalona ha fet un breu comunicat a les xarxes socials confirmant l'esfondrament de l'edifici. L'alcalde de la ciutat, Xavier García Albiol, de moment només ha fet un retuit d'aquesta publicació i no s'ha pronunciat, encara, sobre l'accident. 

  • Qui sí que ho ha fet ha estat l'exalcaldessa de Badalona, Dolors Sabater, que ha mostrat el seu suport a les famílies afectades i ha apuntat que a la ciutat hi ha "un greu problema amb la salut tècnica del parc d'habitatge". La regidora de Guanyem ha assegurat que "cal un pla de xoc per fer front a aquesta malaltia estructural que posa en perill edificis i vides". 

  • El conseller d'Interior, Joan Ignasi Elena, també ha mostrat la seva preocupació per l'accident i ha donat tot el suport als serveis d'emergència. Elena diu que manté contacte telefònic amb l'alcalde Albiol. 

Seguirà ampliació...