Barcelona i Àrea
Aspecte de la coberta esfondrada de l'edifici de Badalona
Foto: Aspecte de la coberta esfondrada de l'edifici de Badalona | Bombers
Successos

Busquen tres persones desaparegudes dins l'edifici esfondrat de Badalona

Actualitzat: Dimarts, 6 de febrer de 2024. 18:21
Temps de lectura: 2 minuts
Aspecte de la coberta esfondrada de l'edifici de Badalona
Foto: Aspecte de la coberta esfondrada de l'edifici de Badalona | Bombers

Un edifici s’ha esfondrat des del forjat fins als baixos a Badalona aquest dimarts al matí. De moment, hi ha tres persones no localitzades i les autoritats no descarten que puguin estar sota les runes. 

Què en sabem? Un habitatge de cinc plantes s'ha esfondrat aquest dimarts al matí a Badalona al carrer Canigó, al barri del Raval. L'edifici, el número 9 del carrer, ha col·lapsat fins als baixos. La façana no s'ha esfondrat, però sí l'interior del bloc de pisos. Ha col·lapsat la coberta de l’àtic i ha afectat totes les plantes fins a la planta baixa.  

Situació actual: Els Bombers estan intentant esclarir el parador de tots els seus residents mentre han entrat a l'edifici esfondrat per començar a treure'n runa. Després de fer un recompte de les persones que vivien als tres blocs, els Bombers no han pogut localitzar un home i dues dones.

  • Els Bombers de la Generalitat busquen ara tres persones desaparegudes que han pogut quedar atrapades. En aquest sentit, els psicòlegs del Servei d'Emergències Mèdiques han atès cinc familiars de persones que encara no han estat localitzades.
  • L’edifici té planta baixa, quatre plantes estàndard i l’àtic. A la planta baixa hi ha tres habitatges, quatre als quatre pisos i un àtic: en total 20 habitatges.
  • Les causes encara es desconeixen i és prematur valorar si tot l’edifici s’ha d’enderrocar. 

Què diuen? L'alcalde de Badalona, Xavier García Albiol, ha confirmat que "encara hi ha veïns que no s'han localitzat, però que els cossos d'emergència han actuat de forma coordinada".

  • A més, l'alcalde explica que l'edifici estava en unes condicions d'habitabilitat destacables: "Jo no sé si s'estaven fent obres o no, però sí que fa un mes, al gener, l'edifici va passar favorablement la inspecció tècnica".