Barcelona i Àrea
Primers blocs de pisos a Bellvitge, 1966
Foto: Primers blocs de pisos a Bellvitge, 1966 | X / @CatalunyaColor
Habitatge

Viral: Una foto de Bellvitge als anys 60 impacta a les xarxes socials

Temps de lectura: 1 minut
Primers blocs de pisos a Bellvitge, 1966
Foto: Primers blocs de pisos a Bellvitge, 1966 | X / @CatalunyaColor

Una foto acolorida dels anys 60 s'ha fet viral a les xarxes socials. Es tracta d'una imatge dels primers blocs de pisos que es van construir a Bellvitge, damunt dels prats verds i els terrenys agrícoles propis d'aquesta zona al costat de Barcelona. 

Per què és important? La fotografia ha obert un intens debat a les xarxes per la comparativa entre la imatge d'arxiu i una panoràmica actual de la mateixa àrea, 60 anys després, on absolutament tot son construccions d'habitatges. 

Què en sabem? La foto viral va ser feta l'any 1966 i ha estat posteriorment acolorida i publicada a través d'un conegut compte d'X (abans Twitter), anomenat Catalunya Color

  • La imatge dels anys 60 il·lustra de manera molt clara la gran onada migratòria de l'època a Catalunya. 
  • També aporta evidència gràfica a l'informe del Centre d'Estudis Demogràfics (CED) publicat aquesta setmana, on s'assegura que dos de cada tres ciutadans de Catalunya són immigrants o fills d'immigrants. 

Reaccions. Qualificatius com "monstruositat", "desastre planificat" o "terrorífic" es combinen amb els comentaris d'altres usuaris que hi han pogut reconèixer casa seva o que hi van viure en algun moment en el passat amb la família. 

Imatges. Aquestes son les dues publicacions que ha fet el perfil d'X @CatalunyaColor.