Barcelona i Àrea
El mico alliberat per la fundació FAADA
Foto: El mico alliberat per la fundació FAADA | FAADA
Maltractament animal

Alliberen un mico engabiat durant tres dècades en un pis de Barcelona

Temps de lectura: 2 minuts
El mico alliberat per la fundació FAADA
Foto: El mico alliberat per la fundació FAADA | FAADA

La fundació animalista FAADA ha aconseguit alliberar un mico caputxí que va estar durant gairebé 35 anys engabiat en un pis de Barcelona.

Per què és important? El mico malvivia en unes condicions lamentables i totalment inadequades per a un animal de la seva espècie.

Què en sabem? El mico, de nom Linito, vivia en un pis de Barcelona amb la seva propietària, una senyora de 80 anys que no podia fer-se'n càrrec i que el va comprar fa més de 35 anys per 45.000 pessetes, uns 270 euros.

  • L'associació animalista va tenir constància de la situació el 2024. Durant les visites que van fer al domicili van detectar diverses i greus irregularitats pel que fa al benestar de l'animal.
  • Des de llavors, l'entitat va intentar fer-se amb la cessió de l'animal, però la propietària no estava disposada.
  • Van interposar diverses denúncies, però, segons expliquen, ni l'Ajuntament de Barcelona, ni la Generalitat, ni la Fiscalia de Medi Ambient van intervenir-hi.

A més, el 2023 van insistir a l'ajuntament tenint en compte el mal estat de l'animal, el seu origen il·legal i que la seva tinença està prohibida a Barcelona, per l'Ordenança sobre protecció d'animals.

  • El comunicat de l'entitat indica que, tot i això, l'Ajuntament els va manifestar que no era de la seva competència i que no podien actuar.

En detall:

  • L'animal estava en una gàbia de 2x2x1 metres, ubicada en un passadís, bruta i sense llum directa.
  • La seva dieta, a més, era inadequada i molt poc variada. I per tot això, juntament amb la manca de llum natural, mostrava un aspecte físic molt deteriorat.

Finalment, el gener de 2024, arran de l'entrada en vigor de la Llei de protecció dels Drets i Benestar dels animals, l'entitat va decidir presentar una nova denúncia davant la Generalitat.

  • No ha estat fins aquest dimecres 14 de febrer que s'ha aconseguit alliberar Linito, qui ha estat traslladat a la Fundació Mona on passarà una primera fase de rehabilitació i, posteriorment, serà traslladat a un centre per donar-li la possibilitat de socialitzar amb individus de la seva espècie.

Etiquetes: Animals Barcelona