Barcelona i Àrea
Manifestació feminista
Foto: Manifestació feminista | Twitter
Successos

Ja hi ha tres agressions sexuals cada dia a Barcelona, un 24,5% més que l'any 2022

Temps de lectura: 2 minuts
Manifestació feminista
Foto: Manifestació feminista | Twitter

Continuen augmentant les agressions sexuals a Barcelona. Aquest 2023, s'han produït unes 3 agressions sexuals per dia a la ciutat, és a dir, un 24,5% més que l'any 2022. 

Per què és important? La inseguretat creix a passes de gegant a la ciutat de Barcelona. Des de l'Ajuntament subratllen la necessitat d'abordar l'assumpte de manera rotunda per acabar amb la "sensació d'impunitat". 

En xifres: Dins la Junta Local de Seguretat celebrada a l'Ajuntament de Barcelona aquest dilluns també s'han abordat dades relacionades amb les agressions sexuals. 

  • Barcelona va registrar 1.099 casos d'agressions sexuals aquest 2023, un 24,5% més que l'any 2022.
  • L'any 2022 es van registrar 883 agressions sexuals a la ciutat.
  • Les dades dels Mossos d'Esquadra i la Guàrdia Urbana remarquen que la majoria d'aquestes agressions es produeixen en un entorn proper, que moltes vegades la víctima considera "segur". Així, es tractaria en la majoria de casos d'autors coneguts, com ara parelles, exparelles, familiars o el cercle més proper de la víctima, com les relacions habituals.
  • Les denúncies per violències sexuals representen gairebé el 8% del total dels delictes contra les persones que es van registrar l'any passat a Barcelona.
  • Tot i això, els agents remarquen l'important percentatge de resolució d'aquestes agressions sexuals, assolint un 83%, cosa que significa un augment de 6,35 punts respecte a l'any anterior.

D'on venim? A la Junta Local de Seguretat de Barcelona també es va assenyalar que l'any passat, en relació amb el 2022, la violència de gènere va augmentar un 21,2% i la violència domèstica un 14,9%, amb especial rellevància en els maltractaments àmbit de la llar.

  • A més, segons una nova enquesta òmnibus del Centre d'Estudis d'Opinió (CEO) de la Generalitat d'aquest gener, set de cada deu dones temen patir una agressió sexual quan van caminant soles pel carrer de nit. 
  • Des del juny del 2022, els agents col·laboren amb representants del sector de l'oci nocturn, del sector de la restauració i de la seguretat privada, per traslladar consells de seguretat i promoure la formació dels treballadors d'aquest àmbit.