Barcelona i Àrea
Mossos d'Esquadra
Foto: Mossos d'Esquadra | Mossos d'Esquadra
Successos

Tres detinguts per robar i agredir sexualment un home al seu pis de l'Eixample

Temps de lectura: 2 minuts
Mossos d'Esquadra
Foto: Mossos d'Esquadra | Mossos d'Esquadra

Els Mossos d’Esquadra han detingut dos homes de 25 i 75 anys i una dona de 42, acusats de robar amb violència i intimidació, agredir sexualment, amenaçar i estafar un home al seu pis de l’Eixample.

Què en sabem? La víctima va conèixer un home mitjançant una aplicació de contactes i va decidir convidar-lo al seu domicili. 

  • Un cop allà, aquest home que acabava de conèixer va incitar la víctima de forma insistent a consumir alcohol i substàncies estupefaents fins a deixar-lo en estat de semiinconsciència, moment en el qual va obrir la porta del pis i va permetre l’accés a altres persones.
  • Aquestes persones van començar a amenaçar la víctima per aconseguir diners i els codis de les targetes bancàries. Van localitzar diners, joies i rellotges al pis i fruit de les amenaces van obtenir els codis de les targetes. Així, van fer transferències bancàries i retirades físiques de diners en caixers bancaris. En total van sostreure diners i objectes per valor de 12.000 euros.
  • En el decurs de l'assalt l'home també va patir una agressió sexual per part d'un d'ells.
  • Finalment, van marxar del lloc amenaçant-lo perquè no denunciés els fets. 

A més, uns dies més tard, la víctima va rebre diverses trucades on l'amenaçaven de difondre un vídeo de contingut sexual que haurien gravat la mateixa nit del robatori si no pagava 30.000 euros. 

  • Després que l'home denunciés els fets, els investigadors, amb els indicis recollits al pis i amb l'estudi tant dels moviments bancaris realitzats o intentats, van poder determinar la identitat d'un dels assaltants i a partir d'aquí van localitzar el seu lloc de residència, al municipi de Piera (Anoia), i van poder anar identificant a la resta de persones implicades en el fet.
  • A Piera també es van trobar part dels objectes i joies sostretes i 6.200 euros.

Situació actual: Els detinguts que tenen un total de 7 antecedents han passat a disposició judicial. 

  • La investigació, però, continua oberta amb l’objectiu de detenir de l'home que inicialment va contactar amb la víctima el qual té antecedents per fets similars.
  • Tot apunta que es tracta d'un grup especialitzat en aquests fets: fan una recerca a les xarxes socials per trobar persones d'edat avançada i alt poder adquisitiu que visquin soles. Així, es guanyen la confiança de la víctima fins aconseguir accedir al seu domicili de manera voluntària on finalment executen el robatori.