Barcelona i Àrea
L'edifici Venus a La Mina
Foto: L'edifici Venus a La Mina | Wikimedia Commons
Habitatge

Albiol rebutja allotjar a Badalona veïns de l'edifici Venus de La Mina: "Que vagin on viu Aragonès"

Temps de lectura: 2 minuts
L'edifici Venus a La Mina
Foto: L'edifici Venus a La Mina | Wikimedia Commons

L'alcalde de Badalona, Xavier Garcia Albiol, s'ha mostrat radicalment en contra del reallotjament a la seva ciutat dels veïns de l'edifici Venus de la Mina, a Sant Adrià de Besòs.

Context: Els veïns del bloc Venus de La Mina, més de 200 famílies moltes empobrides, fa anys que lluiten per tenir una sortida digna de l'edifici que el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) va confirmar que s'ha d'enderrocar. 

  • La gran assignatura pendent és com es produirà aquest reallotjament dels habitants del bloc. Per això,  el secretari general de Drets Socials, Oriol Amorós, ha afirmat en una entrevista a 'Ràdio Ciutat de Badalona' que la ciutat governada per Albiol pugui assumir el reallotjament d'alguns dels afectats per la situació de la Mina.

Què diu? "Com a alcalde els dic que aquesta no és una possibilitat", ha llançat a través de Twitter Xavier García Albiol. 

  • "Els recomano com a lloc idoni els habitatges situats just al costat del domicili del President de la Generalitat, Pere Aragonès. Allà segur que serà la millor de les ubicacions", ha dit.

D'on venim? El secretari general de Drets Socials ja va explicar el desembre passat que el Consorci de la Mina, en el qual participen el Govern, la Diputació i els ajuntaments de Barcelona i Sant Adrià, havia tancat la compra dels primers 32 domicilis per traslladar els residents de l'edifici Venus.

  • En algun cas, es va triar algun pis a Badalona. En concret, al barri de Sant Roc. 
  • L'enderroc, mentrestant, continua previst per al 2028. Encara sense solució per a la majoria de les famílies.