Barcelona i Àrea
Agent de la Guàrdia Urbana de Barcelona
Foto: Agent de la Guàrdia Urbana de Barcelona | Ajuntament de Barcelona
Okupació

La Guàrdia Urbana de Badalona farà desallotjaments exprés d'okupacions il·legals

Temps de lectura: 2 minuts
Agent de la Guàrdia Urbana de Barcelona
Foto: Agent de la Guàrdia Urbana de Barcelona | Ajuntament de Barcelona

La Guàrdia Urbana de Badalona tindrà un protocol per actuar en casos d'okupació il·legal d'habitatges, després que el govern municipal ho aprovi al ple extraordinari aquest dimarts.

Per què és important? Catalunya continua sent líder de tot l'estat en okupacions. El 2023, fins a l'agost, a Espanya hi va haver 10.345 okupacions i, durant aquest mateix període, Catalunya acumula el 40% d'aquestes infraccions, en concret, 4.218.

Com funciona? El protocol d’actuació de la Guàrdia Urbana permetrà que la policia local disposi d’una eina, com ja tenen els Mossos d'Esquadra, per intervenir en els incidents i trucades dels ciutadans de Badalona en aquelles situacions que generin les okupacions il·legals d’immobles. 

  • El protocol servirà per unificar els criteris en les intervencions i, especialment, en aquells supòsits en què els desallotjaments els poden portar a terme els mateixos agents de la Guàrdia Urbana.
  • El nou protocol també inclou com a eix estratègic les actuacions preventives per aconseguir la disminució dels fets delictius relacionats amb l’okupació il·legal i distingeix quines han de ser les actuacions si hi ha violència o intimidació o si hi ha persones vulnerables.
  • Des de l'Ajuntament també demanen que la ciutadania col·labori amb els diversos cossos policials i que alertin de manera immediata si detecten qualsevol mena d'okupació per poder actuar com més aviat millor. 

Per acabar: L’alcalde de Badalona, Xavier Garcia Albiol, assegura que el protocol de la Guàrdia Urbana servirà per donar seguretat jurídica a la policia de la ciutat i alhora poder ser més efectius per desallotjar aquelles persones que generen inseguretat i incivisme i que viuen en pisos o locals ocupats.

  • "El meu govern continuarà posant tots els recursos per lluitar contra l’okupació il·legal conflictiva", assegura Albiol.