Barcelona i Àrea
Sagrada Família
Foto: Sagrada Família | Twitter / @sagradafamilia
Barcelona

La Sagrada Família continuarà en obres, almenys, 10 anys més: "Complirem el que va dir Gaudí"

Temps de lectura: 2 minuts
Sagrada Família
Foto: Sagrada Família | Twitter / @sagradafamilia

Els catalans fa temps que desitgen veure acabada la joia arquitectònica més important d'Antoni Gaudí, la Sagrada Família, que es va començar a construir fa 142 anys a la ciutat de Barcelona. Però, de moment, no tenim bones notícies: el monument més icònic de la ciutat continuarà en obres almenys fins al 2034.

A la pràctica: Tot i això, la Sagrada Família ha d'acomplir per al 2025 amb dues fites clares: la culminació de la torre de Jesús, la més alta i central de l’església, i l’acabament de la capella de l’Assumpta i la finalització de la façana posterior del temple, al carrer de Provença.

  • Així, la basílica tocarà el seu cel particular, amb 172,5 metres d'alçada, en menys d'un any. Així ho ha manifestat aquest dimecres el president delegat de la Junta Constructora, Esteve Camps.
  • Acabada aquesta operació, sense moure la grua de lloc, però sí retallant-ne l'alçada, s'iniciaran els treballs més intensos de construcció de la controvertida Façana de la Glòria, amb les seves quatre torres.

Què diuen? Camps ha assegurat que tenen la "il·lusió" d'acabar l'obra en 10 anys, si bé ha assenyalat que tot dependrà de les negociacions i els permisos de l'administració.

  • "Tenim la il·lusió que en deu anys podrem acabar la part constructiva, la verticalitat", ha explicat, deixant clar que la part de finalització de l'ornamentació podria trigar una mica més temps.

Què esperar? Després de la construcció de la Façana de la Glòria, quedarà encara pendent l'escalinata que la direcció d'obres pretén fer passar per sobre del carrer de Mallorca fins a desembocar a l'altura de València, un fet que obligaria a reallotjar desenes de veïns de l'illa afectada.

  • "Seguim al peu de la lletra el que ens va dir Antoni Gaudí que per això som els seus hereus", ha assegurat Camps, referint-se a aquesta part de l'obra. 
  • Per això, el delegat s'ha mostrat optimista d’arribar a un acord amb l’Ajuntament de Barcelona per desencallar la qüestió: "No podem renunciar al projecte d’Antoni Gaudí, que el 1915, al plànol presentat a l’Ajuntament de Barcelona queda patent i signat per ell l’escalinata", ha afirmat Camps, per afegir que malgrat "no renunciar-hi",  estan "oberts a la negociació". 

 

Etiquetes: Barcelona Cultura