Barcelona i Àrea
Un creuer de la companyia MSC
Foto: Un creuer de la companyia MSC | Flickr
Successos

Retinguts 69 bolivians amb visats irregulars en un creuer a Barcelona

Temps de lectura: 2 minuts
Un creuer de la companyia MSC
Foto: Un creuer de la companyia MSC | Flickr

Un total de 69 ciutadans bolivians no poden desembarcar d'un creuer amarrat al port de Barcelona perquè no disposen d'un visat vàlid per ingressar a l'espai Schengen europeu, documents que la Policia Nacional creu que són falsos.

Què en sabem? Fonts del Cos Nacional de Policia (CNP) han informat que els visats d'aquests ciutadans bolivians són falsos i que estan investigant si els responsables del creuer tenien coneixement d'aquesta presumpta infracció.

  • Així mateix, el Ministeri bolivià d'Exteriors assegura que "ha pres coneixement de la situació" d'aquestes persones que van a bord del creuer, i que va sortir del Brasil per "cobrir una ruta a la mar Mediterrània".
  • Els ciutadans bolivians es troben actualment a bord del creuer MSC Harmonia a Barcelona. 
  • El Govern de Bolívia ha informat que la seva ambaixada a Espanya i el consolat general del país sud-americà a Barcelona "es troben fent les gestions pertinents per atendre aquest cas". No obstant això, considera que és l'empresa la que ha d'atorgar "una solució immediata" a aquests ciutadans, "ja que la seva obligació era corroborar els documents d'ingrés o sortida a qualsevol destinació".
  • Per la seva part, fonts de MSC Creuers han indicat que aquests passatgers "semblava que tinguessin documentació apropiada al seu embarcament al Brasil".

Situació actual: El vaixell continua al port de Barcelona mentre la companyia treballa amb les autoritats pertinents per solucionar el problema.

  • Els ciutadans bolivians no requerien visat per fer viatges de curta estada, de 90 dies, als països que formen part de l'espai Schengen fins al 2007, quan va entrar en vigència una decisió adoptada pels governs europeus per respondre a l'augment del flux migratori procedent de Bolívia.