Barcelona i Àrea
Impacte d'una bala des de l'interior d'un habitatge
Foto: Impacte d'una bala des de l'interior d'un habitatge | AVV SOS Besòs
Successos

Impactes de bala a pisos del barri del Besòs: "Fets puntuals" segons l'ajuntament

Temps de lectura: 2 minuts
Impacte d'una bala des de l'interior d'un habitatge
Foto: Impacte d'una bala des de l'interior d'un habitatge | AVV SOS Besòs

Al Besòs, els veïns ja estan tips de viure amb por. L'impacte de diverses bales perdudes contra vidres i parets de casa seva ha encès totes les alarmes. Però l'Ajuntament de Barcelona manté el relat de sempre: "fets molt puntuals". 

Per què és important? SOS Besòs sospita que al consistori ja li va bé tenir els grups criminals "acotats" al seu barri perquè, d'aquesta manera, "no molestin a altres zones de la ciutat".

D'on venim? La setmana passada, la nit de dijous a divendres, diverses bales van impactar contra l'interior d'almenys quatre habitatges d'aquest barri proper a la Mina com a conseqüència d'un tiroteig.   

  • Alguns veïns van sentir diversos trets de matinada però no va ser fins l'endemà que es van adonar que les bales havien arribat a causar desperfectes en vidres, cortines, parets o objectes decoratius dels seus immobles. 
  • Per sort a aquelles hores tothom dormia però, en una altra franja horària, les conseqüències podrien haver estat molt més greus amb possibilitat de persones ferides. 
  • Els Mossos d’Esquadra han obert una investigació per determinar tant els fets com les causes.  

Què en sabem? L'entitat veïnal té clar que s'està produïnt un increment de la inseguretat. 

  • Veïns i ajuntament coincideixen a l'hora d'assenyalar-ne l'origen: l'enfrontament entre grups de delinqüents. 
  • Per contra, no es posen d'acord en la diagnosi final. 

Què diu l'ajuntament? “Són fets puntuals que obeeixen a dinàmiques de clans”, ha assegurat el tinent d'alcaldia de Seguretat, Albert Batlle, a betevé, alhora que admet que és un fet que el preocupa especialment per la presència d'armes de foc i que, per tant, "s'ha de combatre". 

  • Batlle ha garantit més presència policial al Besòs gràcies a la col·laboració entre la Guàrdia Urbana de Barcelona, la policia local de Sant Adrià del Besòs i el cos de Mossos d’Esquadra. 

Què diuen els veïns? SOS Besòs adverteix que no n'hi ha prou amb reforços puntuals de la vigilància i que calen operacions contundents per desmantellar definitivament aquests grups violents que estan establerts a la zona des de fa molt de temps.  

  • "No podem continuar normalitzant escenes així cada 'x' temps i que els qui tenen la responsabilitat i les competències per aplicar mesures, repeteixin el discurs i portin anys sense que apliquin un pla de seguretat continuat en el temps".

Vídeo