Barcelona i Àrea
Captura de vídeo del moment de la detenció
Foto: Captura de vídeo del moment de la detenció | X (Twitter)
Badalona

La fiscalia, a favor que l'Audiència investigui per terrorisme l'atac amb una destral a Badalona

Temps de lectura: 2 minuts
Captura de vídeo del moment de la detenció
Foto: Captura de vídeo del moment de la detenció | X (Twitter)

La fiscalia ha informat a favor que l'Audiència Nacional investigui per delicte de terrorisme l'home que va atacar amb una destral el centre comercial Màgic de Badalona.

Què en sabem? Segons explica El Periodico, la fiscal Raquel de Miguel ha demanat al Jutjat Central d'Instrucció número 6, el titular del qual és Manuel García Castellón, que assumeixi les diligències obertes a partir del que ha passat al centre comercial Magic de Badalona.

  • En el seu informe, el ministeri públic argumenta que l'investigat es va dirigir al Màgic amb "un mocador palestí al cap a manera de litúrgia prèvia i portant una destral de grans dimensions amb què al mig de la via pública es va dirigir a l'establiment McDonald's del centre, on, un cop a l'interior va començar a tovar la destral, escometent amb ella un expositor i fracturant els vidres d'una de les llunes, causant un clima de terror i histèria col·lectives".

Amb tot, del que s'ha actuat fins aquest moment en el procediment, i sense perjudici del que resulti de la investigació, els fets serien constitutius d'un delicte d'integració o de col·laboració amb organització terrorista.

D'on venim? Un home va provocar una situació de pànic el dimecres a la tarda al Màgic Badalona quan va colpejar amb una destral el mobiliari i els vidres del local de McDonald's.

  • Un agent dels Mossos d'Esquadra fora de servei i un treballador de seguretat del centre comercial van detenir el sospitós i després va arribar una patrulla que el va arrestar.
  • L'alcalde de Badalona, ​​Xavier García Albiol, va valorar en una publicació a 'X' que es tractava d'"un desequilibrat" que havia colpejat mobiliari sense afectar cap persona.