Barcelona i Àrea
Les biblioteques de Barcelona fan vaga aquest 22 d'abril
Foto: Les biblioteques de Barcelona fan vaga aquest 22 d'abril | Twittr / @defensembiblios
Vaga

Les biblioteques de Barcelona fan vaga aquest 22 d'abril, a les portes de Sant Jordi

Temps de lectura: 2 minuts
Les biblioteques de Barcelona fan vaga aquest 22 d'abril
Foto: Les biblioteques de Barcelona fan vaga aquest 22 d'abril | Twittr / @defensembiblios

Els treballadors i treballadores de les biblioteques de Barcelona fan aquest dilluns 22 d'abril una jornada de vaga, coincidint amb la vigília de Sant Jordi.

El motiu: El col·lectiu Defensem Biblioteques de Barcelona, que representa l’assemblea de treballadors de les biblioteques municipals, ha convocat l’aturada per reclamar més personal, exigir millores laborals i mesures per garantir la conciliació laboral i familiar.

En detall: En primer lloc, les treballadores de les biblioteques de Barcelona exigeixen un increment progressiu de les plantilles. Es tracta d’una demanda històrica que ha cobrat força davant la proposta del Consorci de Biblioteques d’introduir noves estructures horàries, sense ampliar el nombre de treballadores.

  • Segons denuncia el comitè d’empresa, aquesta reforma incrementaria la mobilitat laboral i perpetuaria jornades extenses, de més de 10 hores, així com setmanes laborals de fins a 6 o 7 dies consecutius. Denuncien que es tracta d’un canvi que impactaria en la possibilitat d’atendre la vida personal i les responsabilitats familiars de les treballadores.
  • Les treballadores amplien les seves reivindicacions exigint una major dignificació del servei públic, incloent-hi un augment del reconeixement per part de l’Ajuntament, més inversió en les biblioteques, revertir l’externalització de serveis i comptar amb un protocol efectiu, dotat dels recursos adequats, per respondre a les violències masclistes dins dels equipaments.

Situació actual: La convocatòria de vaga preveu concentracions de protesta durant tot el dia.

  • La primera concentració tindrà lloc aquest matí davant de la biblioteca Gabriel García Márquez, a les 11:00 al barri de Sant Martí, on inicialment estava programat el pregó de l’Ajuntament per la diada de Sant Jordi. L’acte es farà, finalment, al Born, al Centre de Cultura i Memòria.
  • Precisament, al Centre de Cultura i Memòria, les treballadores convoquen una altra concentració de protesta a la tarda, a les 17:00.
  • Abans, però, a les 12:30 del migdia les treballadores es concentraran per protestar a La Rambla, a la parada del metro Liceu.