Cultura i Pantalles
Uns llibreters atenen els visitants de la seva parada instal·lada al passeig de Gràcia
Foto: Uns llibreters atenen els visitants de la seva parada instal·lada al passeig de Gràcia | Ajuntament de Barcelona / Mònica Moreno
Sant Jordi 2024

No saps quin llibre regalar per Sant Jordi? Aquests són alguns dels més venuts abans de la diada

Temps de lectura: 4 minuts
Uns llibreters atenen els visitants de la seva parada instal·lada al passeig de Gràcia
Foto: Uns llibreters atenen els visitants de la seva parada instal·lada al passeig de Gràcia | Ajuntament de Barcelona / Mònica Moreno

Ja s'acosta la celebració de Sant Jordi el pròxim dimarts 23 d'abril. Una diada en què es podrà tornar a sortir al carrer per gaudir del dia més bonic de l'any pel que fa al món de la literatura.

A la pràctica: No saps quin llibre regalar per aquest Sant Jordi? Per anar-vos preparant us proposem una llista amb els llibres que més s'han venut els dies previs a Sant Jordi.

A més. Barcelona tornarà a vibrar amb la celebració de Sant Jordi que enguany tornarà a tenir la Rambla com un dels punts més destacats de la diada.

'Història d'un piano' (Ramon Gener)

El protagonista de la novel·la troba el piano de so vellutat que sempre havia volgut en una petita botiga del barri de Gràcia. En Janusz Borowski, un home misteriós nascut en un bosc a l’est de Polònia, l’adverteix que es tracta d’un piano molt especial que ha de cuidar.

  • La descoberta d’un secret ocult al seu interior el portarà a iniciar un llarg viatge en un relat que recorre la història d’Europa del segle XX.

'Ocàs i fascinació’ (Eva Baltasar)

Aquesta vegada la història està dividida en dues parts. L’ocàs, en què una jove a qui han fet fora del seu pis, i que es troba en la intempèrie més absoluta, aprèn a sobreviure netejant les cases dels altres. I la fascinació: un deliri gòtic i un final que et deixa amb un pam de nas.

‘Blackwater IV. La riuada’ (Michael McDowell)

Les aigües fosques i glaçades del riu Blackwater inunden Perdido, un petit poble al sud d’Alabama. Allà, els Caskey, un clan de rics terratinents, intenten fer front als danys causats per la riuada. Liderats per la Mary-Love, l’omnipotent matriarca, i l’Òscar, el seu fill obedient, els Caskey treballen per refer-se i protegir la seva fortuna.

‘La distància que ens separa’ (Magie O’Farrell)

La distància que ens separa és la història d'amor entre dues persones que el destí s'esforça a mantenir allunyades. A Londres, una tarda de febrer, Stella veu un home que li recorda algú del passat. Al mateix moment, Jake celebra l'any nou xinès a Hong Kong. Stella i Jake no es coneixen, però acabaran coincidint en un indret remot d'Escòcia.

‘La ciutat i les seves muralles incertes’ (Haruki Murakami)

El protagonista d’aquesta novel·la no pot imaginar que la noia de la qual s’ha enamorat està a punt de desaparèixer de la seva vida. D’instituts diferents, es veuen quan poden i tot i que ella també l’estima, li diu que no pot estar amb ell.

  • El protagonista, desesperat per veure-la, al cap del temps aconsegueix d’alguna manera arribar a la ciutat fantàstica per trobar-la.

‘Un cor furtiu’ (Xavier Pla)

Josep Pla no va ser únicament el més gran prosista català modern; també va ser, de vegades sense voler i de vegades provocant-ho, l’escriptor més polèmic. La seva llegenda ha estat sempre envoltada d’unes ombres que ningú, fins ara, no ha estat capaç de dissipar. L’esperadíssima biografia de Xavier Pla per fi ho aconsegueix.

‘Tres mesos de vacances’ (Neus Rossell)

Com s'ho fan els mestres per quadrar els horaris quan falta un professor? Com es gestiona la diversitat a les aules? Com és una reunió amb un pare que creu saber més d'educació que la mestra i que sempre es posiciona a favor del seu fill? Un ofici, el de mestre, que no està prou reconegut, i un col·lectiu a qui se'ls recorda constantment que no es poden queixar perquè tenen dos mesos de vacances. O n'eren tres?

‘Escola de l’ànima’ (Josep Maria Esquirol)

L’escola de l’ànima és una invitació fascinant per descobrir, partint dels fonaments de l’educació, l’horitzó d’una vida madura, fecunda i espiritual. Pas a pas, les realitats que anomenen paraules com lloc, ensenyament, companyia, atenció, món, cura, contemplació, creació... van il·luminant el camí amb llum pròpia i ens descobreixen nous sentits.

‘Crònica d’una societat intoxicada’(Joan-Ramon Laporte)

Després de diverses dècades de treball en l'avaluació i el control de fàrmacs, el professor Laporte fa una exposició argumentada del que entén que és una societat sobremedicada i en conseqüència intoxicada. 

‘Armand Obiols, d’una fredor que crema’ (Quim Torra)

Armand Obiols, pseudònim de Joan Prat, és un dels interrogants més grans de la literatura catalana. És conegut al món cultural com a crític literari implacable, com un dels grans intel·lectuals de la seva generació, com a membre de la provocadora Colla de Sabadell, com a catalanista actiu i, sobretot, com a amant, company i presumptament mentor de Mercè Rodoreda.