Cultura i Pantalles
Foto: | TV3
TV3 i Catalunya Ràdio

La CCMA demana 100 milions d'euros extres per la ficció i continguts digitals

Foto: | TV3

La presidenta de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA), Rosa Romà, ha demanat un increment de 100 milions d'euros pel pressupost per TV3 i Catalunya Ràdio de cara el 2023. 

Per què és important? La televisió i la ràdio formen part dels mitjans de comunicació públics catalans. El pressupost destinat a la CCMA d'enguany és de 243,5 milions d'euros. 

El motiu: La presidenta de la CCMA demana un increment dels pressupostos per impulsar nous continguts de ficció, entreteniment, cultura i documentals i fomentar continguts digitals. 

  • Romà ha defensat aquest augment per mantenir la inversió del canal SX3, el nou canal Super 3. 
  • També es vol invertir amb projectes transmèdia i per la inversió en equipaments tecnològics. 

En xifres: Els pressupostos de la Generalitat van preveure destinar 243,5 milions a la CCMA per a l'any 2022.

  • Es van destinar 3,5 milions més que l'any 2020.

Previsions: Els pressupostos de la Generalitat de Catalunya no estan aprovats ni confirmats. Des de la sortida de Junts del Govern d'Aragonès, hi ha negociacions amb diferents grups parlamentaris per aconseguir el suport per tirar-los endavant.

  • Es desconeixen les partides destinades a cada departament, i, per tant, tampoc es coneix quants diners es destinarien als mitjans públics catalans. 

Situació actual: La presidenta de la CCMA ho ha demanat durant la sessió de control celebrada aquest divendres al Parlament de Catalunya.

Etiquetes: Televisió TV3