Cultura i Pantalles
L'actor Josep Maria Pou
Foto: L'actor Josep Maria Pou | Europa Press
Cultura

Josep Maria Pou rep el Premi Atlàntida 2022

L'actor Josep Maria Pou
Foto: L'actor Josep Maria Pou | Europa Press

L'actor i director Josep Maria Pou ha rebut el Premi Atlàntida 2022, un reconeixement per la seva trajectòria teatral, la seva feina com a traductor i adaptador d'obres de teatre i la seva relació amb el món del llibre.

Per què és important? Cada any des de 1986 el Gremi d'Editors de Catalunya atorga el guardó a una persona o entitat per reconèixer la seva tasca en defensa i promoció de la cultura, la propietat intel·lectual i el foment de la lectura.

  • El jurat el formen editors i periodistes de les capçaleres dels diaris impresos que tenen edició a Catalunya.

Qui és? Josep Maria Pou ha protagonitzat una cinquantena d'obres de teatre, ha rebut guardons com el Premi Nacional de Teatre de la Generalitat de Catalunya pel seu paper a l'obra Celobert, i per la seva lectura de Bartleby, l'escrivent.

  • També ha treballat en televisió i cinema. Algunes sèries on ha actuat són Nit i Dia de TV3, Policías, en el corazón de la calle d'Antena 3 i l'Estació d'enllaç de TV3.

També ha rebut el guardó Memorial Fernando Lara, l'Editorial Flamboyant com a iniciativa empresarial jove del món editorial. Es tracta d'una Editorial de llibres infantils que procura pel medi ambient i per continguts de qualitat en emocions i arts.

  • Pablo Martín Sánchez ha rebut el Premi de Traducció Ángel Crespo per la millor traducció de l'any: del francès al castellà de l'obra La anomalía, d'Hervé Le Tellie.

D'on venim: Durant l'acte d'entrega de premis, que ha tingut lloc al Teatre Romea de Barcelona, el Gremi d'Editors ha apuntat que aquest 2022 s'han consolidat els nivells de vendes i de lectors per la força que han agafat els dos grans gèneres tradicionals, ficció i no-ficció.

Cap a on anem? De cara al 2023 els professionals del sector han mostrat la seva preocupació davant l'augment de preus dels tipus d'interès, i han lamentat el "fort perjudici econòmic" provocat pel retràs en la implantació dels nous currículums per part de la Conselleria d'Educació.

  • Destaquen el reforçament de les llibreries en la lluita contra el comerç electrònic.