Cultura i Pantalles
El president del CAC, Xevi Xirgo, al mig de la fotografia, durant l'Assemblea General del PRAI
Foto: El president del CAC, Xevi Xirgo, al mig de la fotografia, durant l'Assemblea General del PRAI | Cedida pel CAC
CAC

El CAC liderarà per primera vegada la Plataforma de Reguladors iberoamericans

El president del CAC, Xevi Xirgo, al mig de la fotografia, durant l'Assemblea General del PRAI
Foto: El president del CAC, Xevi Xirgo, al mig de la fotografia, durant l'Assemblea General del PRAI | Cedida pel CAC

El Consell de l'Audiovisual de Catalunya (CAC) liderarà durant els pròxims dos anys la Plataforma de Reguladors del Sector Audiovisual d'Iberoamèrica (PRAI) que reuneix 12 autoritats de 9 estats.

Per què és important? És la primera vegada que un regulador audiovisual de fora de l'àrea de Llatinoamèrica aconsegueix liderar la PRAI.

  • Fins al dia d'avui el CAC havia estat vicepresident de la PRAI en dos mandats, però mai havia arribat a la presidència.

Què sabem? Durant l'Assemblea General Ordinària de la PRAI, celebrada avui a Cartagena de Indias, el CAC ha estat elegit per presidir la plataforma.

  • El CAC relleva la Comisión de Regulación de Comunicaciones (CRC) de Colòmbia, que ha presidit l'entitat durant els anys 2020-2022.

D'on venim? La PRAI va ser creada el 2014 i està formada per 12 reguladors iberoamericans de 9 estats.

  • Fins ara, les presidències del PRAI les han tingut els membres reguladors de l'audiovisual de Colòmbia (dues vegades), Xile i Mèxic.

Context: Cal esmentar que el CAC forma part de les altres dues grans plataformes de regulació internacional:

  • La Xarxa d'Autoritats de Regulació Mediterrànies, que recull 27 reguladors de 24 països i territoris de la conca mediterrània.
  • La Plataforma Europea d'Autoritats Reguladores, que reuneix 55 organismes reguladors de l'audiovisual de 47 països i territoris europeus.

Què diuen? El president del CAC, Xevi Xirgu, ha dit durant la celebració a Cartagena de Indias: "Vam ser cofundadors de la Plataforma i vicepresidents en diferents mandats. Un compromís que neix de la forta vocació internacional del CAC. Una vocació que mira cap endavant, naturalment per motius culturals i geogràfics, amb un fort sentiment europeista i mediterrani, però també amb una voluntat molt clara de participar en la construcció d'un espai iberoamericà plural i divers."

Etiqueta: Cultura