Cultura i Pantalles
El president del CAC, Xevi Xirgo, al mig de la fotografia, durant l'Assemblea General del PRAI
Foto: El president del CAC, Xevi Xirgo, al mig de la fotografia, durant l'Assemblea General del PRAI | Cedida pel CAC
CAC

El CAC liderarà per primera vegada la Plataforma de Reguladors iberoamericans

Dijous, 24 de novembre de 2022. 20:38

El Consell de l'Audiovisual de Catalunya (CAC) liderarà durant els pròxims dos anys la Plataforma de Reguladors del Sector Audiovisual d'Iberoamèrica (PRAI) que reuneix 12 autoritats de 9 estats.

Per què és important? És la primera vegada que un regulador audiovisual de fora de l'àrea de Llatinoamèrica aconsegueix liderar la PRAI.

  • Fins al dia d'avui el CAC havia estat vicepresident de la PRAI en dos mandats, però mai havia arribat a la presidència.

Què sabem? Durant l'Assemblea General Ordinària de la PRAI, celebrada avui a Cartagena de Indias, el CAC ha estat elegit per presidir la plataforma.

  • El CAC relleva la Comisión de Regulación de Comunicaciones (CRC) de Colòmbia, que ha presidit l'entitat durant els anys 2020-2022.

D'on venim? La PRAI va ser creada el 2014 i està formada per 12 reguladors iberoamericans de 9 estats.

  • Fins ara, les presidències del PRAI les han tingut els membres reguladors de l'audiovisual de Colòmbia (dues vegades), Xile i Mèxic.

Context: Cal esmentar que el CAC forma part de les altres dues grans plataformes de regulació internacional:

  • La Xarxa d'Autoritats de Regulació Mediterrànies, que recull 27 reguladors de 24 països i territoris de la conca mediterrània.
  • La Plataforma Europea d'Autoritats Reguladores, que reuneix 55 organismes reguladors de l'audiovisual de 47 països i territoris europeus.

Què diuen? El president del CAC, Xevi Xirgu, ha dit durant la celebració a Cartagena de Indias: "Vam ser cofundadors de la Plataforma i vicepresidents en diferents mandats. Un compromís que neix de la forta vocació internacional del CAC. Una vocació que mira cap endavant, naturalment per motius culturals i geogràfics, amb un fort sentiment europeista i mediterrani, però també amb una voluntat molt clara de participar en la construcció d'un espai iberoamericà plural i divers."

Etiqueta: Cultura