Cultura i Pantalles
'Almas En Pena De Inisherin'  lidera les nominacions als Globus d'Or 2023
Foto: 'Almas En Pena De Inisherin' lidera les nominacions als Globus d'Or 2023 | Europa Press
Cinema i televisió

Quines són les nominacions dels Premis Globus d'Or del 2023?

'Almas En Pena De Inisherin'  lidera les nominacions als Globus d'Or 2023
Foto: 'Almas En Pena De Inisherin' lidera les nominacions als Globus d'Or 2023 | Europa Press

'The banshees of Inisherin' lidera la 80a edició dels Globus d'Or amb vuit nominacions, però també entre les preferides hi ha el film 'Babylon' i les sèries 'Abbott Elementary' i 'The Crown'.

Per què és important? Després dels Premis Oscars són els premis més rellevants en el marc del cinema americà. 

Context: Els Globus d'Or són els premis anuals per a pel·lícules i programes de televisió que atorga l'Associació de Premsa Estrangera de Hollywood.

  • Enguany, els premis busquen recuperar el prestigi perdut després de les polèmiques sobre pràctiques de corrupció i tràfic d'influències que han esquitxat la seva organització en els últims anys.
  • L'associació va ser criticada per la seva falta de diversitat.
  • També hi va haver controvèrsies amb presumptes suborns i altres comportaments poc ètics. 

Què sabem? La pel·lícula dirigida per Martin McDonagh, 'The banshees of Inisherin' competeix per al Globus d'Or a la millor comèdia o musical amb 'Everything everywhere all at once' i 'Babylon'.

  • 'Everything everywhere all at once' és el segon film amb més nominacions, sis, i és una comèdia dramàtica de ciència-ficció dirigida i escrita per Daniel Kwan i Daniel Scheinert.
  • La segueix 'Babylon', un film protagonitzat per Margot Robbie, Diego Calva i Brad Pitt què opta a cinc estatuetes. 
  • També estan nominades 'Los Fabelman' (Steven Spielberg), "Avatar: el sentit de l'aigua" (James Cameron) i "Top Gun: Maverick" (Joseph Kosinski).

A més: També es reconeix la fenia dels actors i actrius amb noms coneguts com Ana de Armas per interpretar a Marilyn Monroe en 'Blonde'. 

  • Lluiten per l'estatueta també Cate Blanchett per 'TÁR', Olivia Colman per 'El imperio de la luz', Viola Davis per 'La mujer rey' i Michelle Williams per 'Los Fabelman'.
  • Pel que fa a les nominacions dels millors actors de drama hi ha Austin Butler per 'Elvis', Brendan Fraser per 'The Whale', Hugh Jackman per 'El hijo', Bill Nighy per 'Living' i Jeremy Pope per 'The Inspection'.

En detall: 'Argentina, 1985', la pel·lícula protagonitzada per Ricardo Darín, està entre les nominades a la millor pel·lícula de parla no anglesa. Una categoria que completen la coreana 'Decision to Leave', l'alemanya 'Sense novetat en el front', la belga 'Close' i la cinta índia d'acció 'RRR'.

  • La pel·lícula catalana 'Alcarràs' no es troba entre les pel·lícules nominades. 

En profunditat: En les categories de televisió destaquen les cinc nominacions de 'Colegio Abbott', la segueix la segona temporada de 'The White Lotus', 'Monstruo: La història de Jeffrey Dahmer' i 'Pam & Tommy' i 'Solo asesinatos en el edificio'.

  • 'La Casa del dragón', sèrie preqüela de 'Joc de Trons', competirà pel premi a millor sèrie dramàtica de l'any contra sèries tan consolidades com 'Better Call Saul', la cinquena temporada de 'The Crown' i el desenllaç del thriller familiar 'Ozark' i el thriller de ciència-ficció 'Separació'.

A partir d'ara: La gala se celebrarà l'11 de gener amb Jerrod Carmichael com a presentador.

  • Els premis seran retransmesos per l'NBC.