La Jungla
Repartiment d'Alcarràs en un moment de la pel·lícula
Foto: Repartiment d'Alcarràs en un moment de la pel·lícula | Alcarràs
Famosos

Jordi, Albert i Anna, dos pagesos i una mestra: així són els actors d'Alcarràs nominats al Goya

Barcelona.
Repartiment d'Alcarràs en un moment de la pel·lícula
Foto: Repartiment d'Alcarràs en un moment de la pel·lícula | Alcarràs

Alcarràs continua sumant èxits. Després de fer-se amb l'Os d'Or a la Berlinale i ser preseleccionada als Òscar, el film de Carla Simón ha aconseguit aquest dijous 11 nominacions als premis Goya. Entre elles millor pel·lícula, millor direcció i millors actors i actriu revelació per Jordi Pujol Dolcet, Albert Bosch i Anna Otin.

Qui és Jordi Pujol Dolcet? Interpreta el paper d'en Quimet, el pare de la família Solé a Alcarràs. Com el personatge, Jordi Pujol Dolcet s'havia dedicat tota la vida a la pagesia. Però fa 15 anys que tot va canviar, quan els preus baixos de la fruita el van obligar a deixar la feina al camp a Soses. Actualment és brigadista de l'ajuntament del poble.

Al detall: L'equip d'Alcarràs es va fixar en ell durant una manifestació d'agricultors a Lleida. Una empleada de la productora —filla d'un company— se li va apropar, li va explicar el projecte i li va oferir participar al càsting. I ell ho va rebutjar. Però el seu amic el va convidar a repensar-s'ho. La resta, és història. Finalment s'hi va presentar i la seva cara s'ha projectat en cinemes de tot el món.

Qui és Albert Bosch? En Roger a Alcarràs, el fill gran de la família. Com Pujol, Albert Bosch és pagès. Als 18 anys, i després del salt a la fama, el nominat al Goya es manté fidel al camp i reivindica la feina dels agricultors. El passat mes d'abril va ser al FAQS de TV3, on va defensar que "no hi ha cap ofici més bonic que la pagesia".

A més, va ser la Carla Simón en persona qui el va triar per fer de Roger a la pel·lícula. El va seleccionar en plena Festa Major i després d'un càsting al carrer, de la mateixa forma que anava escollint la resta del repartiment. De fet, d'aquesta manera les proves al carrer es van allargar durant un any i s'hi van prestar gairebé 9.000 candidats.

D'altra banda, l'èxit d'Alcarràs ha fet que Bosch descobrís una feina de la qual s'ha enamorat tant com de la pagesia. Per aquest motiu, l'actor lluita ara per aconseguir també una carrera al davant de les càmeres.

Qui és Anna Otin? La Dolors d'Alcarràs, la mare de família. Abans de fer d'actriu, Anna Otin era —i ho continua sent— mestra en un col·legi infantil del poble. Treballa amb nens de P2, en etapa preescolar. Al contrari que els seus dos companys, ella no ha treballat al camp més enllà d'alguna temporada a l'estiu i quan era jove.

Com la va fitxar Carla Simón? En el cas d'Otin, la història és força curiosa. Feia classes d'aeròbic al mateix gimnàs on es feien els càstings. Quan la directora la va veure, i li va demanar de participar, ella va fer que no. "Cinema raro", va reaccionar després de dir que no tenia ni idea de qui era Carla Simón. Però al final la va convèncer, va fer una prova amb Pujol i se'ls va quedar a tots dos.

Incipient carrera cinematogràfica. Després de participar a Alcarràs, Anna Otin ha continuat fent cinema amb Carla Simón. De la mà de la seva descobridora, aquest 2022 la flamant candidata al Goya ha rodat Carta a mi madre para mi hijo, protagonitzada per Ángela Molina.

Categoria: La Jungla
Etiqueta: Cinema