Cultura i Pantalles
Avatar: el sentit de l'aigua
Foto: Avatar: el sentit de l'aigua | ACN
Cinema

Avatar, la primera pel·lícula: com va començar tot?

Avatar: el sentit de l'aigua
Foto: Avatar: el sentit de l'aigua | ACN

Tretze anys després d’Avatar, el director de cinema James Cameron estrenarà aquest divendres la segona part de la cinta, l’esperada Avatar: el sentit de l’aigua.

Per què és important? Avatar, de l'any 2009, és la pel·lícula més taquillera de la història.

Vols anar a veure la segona part, però no recordes què passava a la primera pel·lícula? No pateixis. T'hem preparat un resum ràpid o si ho prefereixes, pots tornar a veure la pel·lícula. Però t'avisem, és molt bona, però dura més de dues hores. 

On ens trobem? L'any 2154, Jake Sully, un exmarina paraplègic i protagonista del film, arriba al planeta Pandora després d'un llarg viatge i de la mort del seu germà bessó. 

El motiu: El seu germà difunt era científic i formava part del Programa Avatar. Ara serà el Jake qui formi part del programa al planeta estranger. 

  • Els científics amb base a Pandora, treballen a la superfície del planeta a través d'"avatars" perquè l'atmosfera és molt tòxica. 
  • Els "avatars" són cossos controlats remotament i creats amb la combinació d'ADN humà i amb l'ADN dels natius, els Na'vi. Gràcies a uns "conductes", els humans sintonitzen el seu cos amb el cos creat artificialment. 
    • Els Na'vi són uns éssers de color blau, grans i alts que habiten a Pandora. 
  • L'objectiu dels humans a Pandora és extreure Unobtanium, un mineral que pot solucionar la crisi energètica que pateix la Terra.

Què passa? En Jake, en la seva primera missió com a avatar, se separa de la resta del seu equip i és rescatat per Neytiri, una femella Na'vi. Neytiri el porta davant del seu pare, el cap de l'espècie nativa, per decidir què fer amb el foraster. 

  • El pare de Neytiri li encarrega ensenyar els costums i habilitats del poblat al Jake, com per exemple muntar els Pa'li, uns animals similars als caballs, o als Ikran, uns ocells gegants amb el que s'intercomuniquen amb el seu cabell. El Jake i la Neytiri comencen una relació sentimental. 

Tot i això, sota la llar dels Na'vi, l'Arbremare, hi ha el jaciment més gran del mineral que volen extreure els humans. Els militars que acompanyen a l'equip científic volen expulsar als natius per poder quedar-se amb el material. 

  • Jake, per evitar una desgràcia, intenta convèncer els habitants de l'arbre que l'abandonin. Però davant de la seva negativa, l'exmarine és apressat. 

Finalment, les naus humanes ataquen als Na'vi amb gasos i bombes, provocant la caiguda de l'Arbremare i la mort de molts Na'vi. 

  • Jake, alliberat per ajudar a l'espècia nativa, aconsegueix dominar al gran Toruk, l'au més gran del planeta, i recupera la confiança i el lideratge dels Na'vi. 
  • Gràcies a les forces de la naturalesa i la fauna local del planeta, els natius aconsegueixen acabar amb l'exèrcit humà de soldats. 
  • Acabada la guerra, el Jake decideix abandonar amb el seu cos humà i el seu esperit acaba passant a l'avatar per sempre.

Per acabar: T'has quedat amb ganes de saber-ne més? Aquí t'expliquem on i quan veure la segona part d'Avatar.