Cultura i Pantalles
Anterior edició dels premis Gaudí
Foto: Anterior edició dels premis Gaudí | Jordi Borràs / ACN
Cinema català

Gala dels Premis Gaudí: tot el que has de saber

Anterior edició dels premis Gaudí
Foto: Anterior edició dels premis Gaudí | Jordi Borràs / ACN

Aquest diumenge tindrà lloc la XV edició dels premis Gaudí, la gran festa de gala del cinema català, amb una gran favorita: la ja premiada internacionalment 'Alcarràs' de Carla Simón.

Els detalls de la gala: L'actriu Llum Barrera serà l'encarregada de conduir la gala d'entrega dels guardons de l'Acadèmia del Cinema Català, novament des de la Sala Oval del MNAC, que ja els va acollir l'any passat.

  • Queralt Lahoz, Judit Neddermann, Joan Dausà i Kelly Isaiah seran alguns dels artistes que hi actuaran.
  • Enguany la gala està marcada per l'acompanyament musical simfònic de la mà de l’orquestra Franz Schubert Filharmonia, dirigida pel mestre Tomàs Grau. 

Les nominacions: Les pel·lícules favorites de la quinzena edició dels Premis Gaudí són ‘Alcarràs’ i ‘Un año, una noche’ (totes dues amb 14 nominacions), 'Pacifiction' (amb 11), 'Suro' (amb 10) i '‘Los renglones torcidos de Dios’' (amb 8).

  • Pel que fa a la millor direcció, se’l disputaran Albert Serra, amb ‘Pacifiction’ de Carla Simón, Isaki Lacuesta, nominat per ‘Un año, una noche’, i Pilar Palomero, amb ‘La maternal’.
  • El Gaudí a la millor interpretació masculina se'l disputen Pol López ('Suro'), Oriol Pla ('Girasoles Silvestres'), Benoît Magimel (Pacifiction) o Nahuel Pérez ('Un año, una noche').
  • I l'estatueta a la millor actriu serà per una d'aquestes quatre protagonistes: Anna Castillo (Girasoles Silvestres), Bárbara Lennie ('Los renglones torcidos de Dios'), Noémi Merlant (Un año, una noche) i Vicky Luengo ('Suro').

Els convidats: La gran nit del cinema català comptarà amb una nombrosa representació institucional, encapçalada pel president de la Generalitat, Pere Aragonès, l’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, la consellera de Cultura, Natàlia Garriga i el ministre de Cultura i Esport, Miquel Iceta.

  • També hi assistirà la vicepresidenta del Parlament, Alba Vergés, i la delegada del govern espanyol a Catalunya, Maria Eugènia Gay, entre altres autoritats.
  • També seran protagonistes de la gala els directors, actors i músics que lliuraran els Gaudí, entre ells: Greta Fernández, J.A. Bayona, Marta Etura, Mago Pop, Lolita Flores, Darko Peric, Miki Esparbé, Brays Efe, Enric Auquer, Vicky Luengo, Paula Ribó (Rigoberta Bandini), Alizzz, Raquel García-Tomás, Miki Núñez o Lildami.

On es podrà veure? A TV3.

  • La catifa vermella amb els finalistes, lliuradors i autoritats arrencarà a les set de la tarda.
  • La cerimònia, amb 1.300 convidats, començarà a les deu de la nit

A més: Els premis estrenen tres categories: millor direcció novella, millor interpretació revelació i millor guió adaptat i per tercera vegada hi ha més dones nominades que homes. Llum Barrera conduirà la gala dels premis, novament des de la Sala Oval del MNAC.

Etiqueta: Cinema