Cultura i Pantalles
Cinema

7 èxits que no et pots perdre aquesta setmana a Verdi Classics

Barcelona.
Temps de lectura: 6 minuts

La cadena Verdi Classics ofereix cada setmana les millors pel·lícules de tots els temps, algunes en català, i sense pauses publicitàries. 

Com veure Verdi Classics? El canal es pot veure a través de la TDT des de Catalunya. Només cal que encenguis la televisió i el busquis al teu dial.

  • Totes les pel·lícules es poden veure en idioma dual, és a dir, en l'idioma original i castellà o català, depenent del títol.

Com funciona: La franja del prime time de la cadena està dedicada a una temàtica diferent cada dia de la setmana: joies del cinema europeu, comèdia, època, grans històries, acció, etc.

A continuació, podeu consultar la programació de de la cadena aquesta setmana. Per saber els horaris concrets, accediu a la web de VerdiClassics.

Dilluns 20 de març a les 22:14h

La delicadesa (David Foenkinos i Stéphane Foenkinos, 2011)

Sinopsi: Nathalie és una dona afortunada. Feliçment casada amb François, passa els dies envoltada de rialles i llibres. Un dia la pena truca a la porta: François mor inesperadament. Nathalie llangueix llavors entre les parets de casa i es bolca a l'oficina. Però just quan ha deixat de creure a la màgia de la vida, aquesta torna a sorprendre-la i revelar-se en la seva forma més meravellosa.

En detall: Una deliciosa pel·lícula sobre l'esperança que ens mostra que fins i tot en els moments més inesperats qualsevol cosa és possible. Protagonitzada per Audrey Tautou ("Amelie") i François Damiens ("Los seductores"). Més de 180 mil espectadors a cinemes d'Espanya.

 

Dimarts 21 de març a les 20:17h

Insignficance (Nicolas Roeg, 1985)

Sinopsi: Albert Einstein és a Nova York per fer una xerrada sobre el seu darrer treball. Quan es retira a l'hotel, troba Marilyn Monroe a la seva habitació. L'actriu i el científic conversen sobre temes com ara la teoria de la relativitat, el sexe o la política. La situació es complica quan irrompen a l'habitació el senador McArthy i Joe DiMaggio, exmarit de Marilyn.

En detall: Frescor, situacions rocambolesques i un argument sorprenent en una comèdia protagonitzada per l'ardent Theresa Russell ("Spider-Man 3") i el nominat a l'Oscar Tony Curtis ("Con faldas y a lo loco"), entre d'altres. Nominada a la Palma d'Or i guardonada amb un premi al Festival de Cannes.

 

Dimecres 22 de març a les 22:07h

En tiempos de luz menguante (Matti Geschonneck, 2017)

Sinopsi: Berlín Oriental, 1989. La família Powileit celebra el 90 aniversari de Wilhelm, un excombatent de la resistència, expatriat retornat i incorregible estalinista. La seva dona Charlotte és amfitriona de festes on veïns, coneguts i dignataris lliuren flors i donen discursos com si res no fos malament al món exterior. Però hi falta algú: Sascha, el seu nét, de qui ningú sospita que acaba de fugir a Alemanya Occidental.

En detall: Presentada al Festival de Berlín. Menció Especial del Premi de la Crítica ACEC al BCN Film Fest. Mig segle de la història d'Alemanya recent a través de la desintegració d'una família i tot un sistema polític.

  • Adaptació de l'aclamada novel·la d'Eugen Ruge protagonitzada per l'intèrpret més emblemàtic del cinema alemany actual: Bruno Ganz ("El hundimiento", "Cielo sobre Berlín").


Dijous 23 de març a les 22:02h

Dies Irae (Carl Theodor Dreyer, 1943)

Sinopsi: En un poble danès del segle XVII, una dona gran és acusada de bruixeria. Segons la llei, les descendents de les bruixes també han de cremar en una pira però Absalon, el sacerdot del poble, promet a la condemnada a mort que salvarà la seva filla Anne de la foguera si la jove accedeix a casar-s'hi. Merete, l'anciana mare d'Absalon, desaprova des del principi el matrimoni. Anne s'enamora de Martin, el fill del pastor amb tràgiques conseqüències.

En detall: Dirigida pel genial Carl Theodor Dreyer ("Gertrud"). Una obra mestra del tot imprescindible sobre l'amor i la intolerància.

 


Divendres 24 de març a les 22:07h

Los últimos cinco años (Richard LaGravenese, 2014)

Sinopsi: Quan la jove aspirant a actriu Cathy Hiatt i el novel·lista en alça Jamie Wellerstein es coneixen, tots dos s'enamoren perdudament l'un de l'altre. Al principi la vida els somriu, però després de cinc anys junts només els queda una relació que desafina. Junts miraran enrere mirant de trobar la manera de recuperar la seva història d'amor inicial.

En detall: Basada a l'obra musical de Broadway de Jason Robert Brown guanyadora del premi Tony. Dirigida per Richard LaGravenese ("Posdata: Te quiero") i protagonitzada per Anna Kendrick ("Dando la nota") i Jeremy Jordan ("Las chicas del coro").

 

Dissabte 25 de març a les 22:05h

La història de Marie Heurtin (Jean-Pierre Améris, 2014)

Sinopsi: Basada en una emocionant i inspiradora història real. Marie Heurtin, de catorze anys, és sorda i cega de naixement i és incapaç de comunicar-se. Els pares acudeixen a l'Institut Larnay, especialitzat en l'educació de nenes sordes. Tot i l'escepticisme general, la germana Marguerite acull aquesta "petita salvatge" sota la seva protecció, fent tot el possible per educar-la i treure-la de la foscor.

En detall: Presentada al Festival de Locarno, on va aconseguir el Premi Variety de la Piazza Grande. Secció Oficial a la Seminci. Premi Alfa i Omega de Cinema a la Millor Actriu (Isabelle Carré). Del director de "Tímidos anónimos". Basada en una història real ocorreguda a França a finals del segle XIX.


Diumenge 25 de març a les 21:58h

Guerreros de antaño (Lee Tamahori, 1994)

Sinopsi: A Nova Zelanda, una família descendent de guerrers maoris viu, com molts altres, als suburbis d'una gran ciutat, en una situació de marginalitat respecte a les persones de raça blanca. La vida familiar del clan estarà presidida pels problemes d'alcoholisme, la delinqüència i els mitjans econòmics escassos.

En detall: Millor Òpera Prima al Festival de Venècia. Excel·lent drama dirigit per Lee Tamahori ("Mulholland Falls (La brigada del sombrero)"). Una pel·lícula protagonitzada per Temuera Morrison (sèrie "The Mandalorian").