Cultura i Pantalles
Fernando Sánchez Dragó, en un acte de Vox a Madrid
Foto: Fernando Sánchez Dragó, en un acte de Vox a Madrid | Europa Press
Obituari

Mor l'escriptor Fernando Sánchez Dragó d'un infart als 86 anys

Actualitzat: Dilluns, 10 d'abril de 2023. 12:21
Temps de lectura: 1 minut
Fernando Sánchez Dragó, en un acte de Vox a Madrid
Foto: Fernando Sánchez Dragó, en un acte de Vox a Madrid | Europa Press

L'escriptor Fernando Sánchez Dragó ha mort aquest dilluns 10 d'abril a causa d'un infart als 86 anys. Així ho han confirmat fonts familiars del també tertulià a EFE.

Per què és important? Era una de les cares més conegudes de la literatura espanyola, i havia presentat i dirigit nombrosos programes de televisió, molts d'ells relacionats amb la cultura. Els últims anys, s'havia mostrat molt proper a la direcció del partit d'extrema dreta Vox.

En detall: El novel·lista ha mort a la seva residència de Castilfrío de la Sierra, a Sòria, després de patir una aturada cardíaca.

  • Poc abans de transcendir la notícia de la mort, el mateix Dragó havia publicat una foto a Twitter amb el seu gat.

Obres i premis: És autor de més de 40 llibres, molts d'ells amb fons autobiogràfic. Entre la seva extensa trajectòria, guardonada diverses vegades, destaquen obres i premis com...

  • Gárgoris y Habidis. Una historia mágica de España (Premi Nacional d'Assaig 1979).
  • La prueba del laberinto (Premi Planeta 1992).
  • Muertes paralelas (Premi Fernando Lara 2006).

A més: Els últims temps, ha estat vinculat a Vox i amic de la direcció del partit d'extrema dreta, participant com a tertulià a programes de televisió, mostrant la seva ideologia propera a la formació. De fet, ha assistit a actes centrals de la formació i va ser ell qui li va proposar al president Santiago Abascal la candidatura de Ramón Tamames per la darrera moció de censura contra Pedro Sánchez.

Etiquetes: VOX Llibres Successos