Cultura i Pantalles
Paradeta de llibres de Sant Jordi a Barcelona
Foto: Paradeta de llibres de Sant Jordi a Barcelona | Ajuntament de Barcelona
Sant Jordi 2023

No saps quin llibre regalar per Sant Jordi? Aquests són alguns dels més venuts

Temps de lectura: 3 minuts
Paradeta de llibres de Sant Jordi a Barcelona
Foto: Paradeta de llibres de Sant Jordi a Barcelona | Ajuntament de Barcelona

Ja s'acosta la celebració de Sant Jordi el pròxim diumenge 23 d'abril. Una diada en què es podrà tornar a sortir al carrer per gaudir del dia més bonic de l'any pel que fa al món de la literatura.

A la pràctica: No saps quin llibre regalar per aquest Sant Jordi? Per anar-vos preparant us proposem una llista amb els llibres que més s'han venut la setmana prèvia a Sant Jordi.

A més: Sant Jordi repetirà el model de superilla literària a Barcelona, amb un 10% més d'espai per la incorporació de la Rambla i la part baixa del carrer Gran de Gràcia.

‘La possibilitat de dir-ne casa’ (Marta Orriols)

Una corresponsal torna a Barcelona després de gairebé vint anys a l'estranger. Un cop torna al poble on va créixer, es retroba amb la família, els amics i l'home que havia estimat.

  • Aquest entorn es converteix en una font de petites revelacions que l’ajudaran a traçar el seu itinerari vital

 ‘32 de març’ (Xavier Bosch)

La Bàrbara, venedora de drets literaris internacionals, s’instal·la a París com a refugi. Per deixar enrere una experiència que l’ha trasbalsat, se’n va a viure a casa de la seva àvia, la Margaux, amb qui té un vincle molt especial.

  • Allà coneix un enigmàtic fotògraf amb qui descobriran els secrets de la mamie Margaux, una dona que va sobreviure l’ocupació alemanya de París a la Segona Guerra Mundial.

‘El retrat de matrimoni’ (Maggie O’farrell)

El llibre ens transporta a la Itàlia del segle XVI. La Lucrezia, tercera filla del poderós duc de Medici, és una noia discreta i independent.

  • La seva vida, però, quedarà sacsejada per sempre després de la mort de la seva germana gran.

‘Les nostres mares’ (Gemma Ruiz)

Les protagonistes del llibre són dones que van néixer durant la dictadura i a les quals no els han deixat desplegar el seu talent.

  • Aquest llibre vol honorar la generació que va renunciar als seus somnis perquè les seves filles sí que en poguessin triar.

‘La gran enciclopèdia del Barça’ (La Sotana)

L'esperat llibre de La Sotana en què, amb més de 400 pàgines, repassa totes les personalitats i conceptes claus de la història del FC Barcelona.

‘Si la memòria no ens falla’ (Quim Monzó i Sergi Pàmies)

L'amistat dels escriptors, Quim Monzó i Sergi Pàmies, els ha portat a escriure un llibre conjuntament on parlen de la família, la infantesa, de la Barcelona moderna, els programes de ràdio on han col·laborat o de la llengua.

‘Vaticangate’ (Vicenç Lozano)

El periodista i historiador Vicenç Lozano revela una conspiració de l’influent sector conservador de l’Església catòlica i la ultradreta, amb el suport del poder financer internacional, contra el papa Francesc.

‘El ángel de la ciudad’ (Eva García Saenz d'Urturi)

L'inspector Kraken s'enfronta a un complex cas que ha de resoldre.

  • Un esplèndid i decadent palau crema en una petita illa veneciana on se celebra una trobada de la Lliga de Llibreters Antiquaris. Els cossos dels convidats, tots coneguts de Kraken, no apareixen entre els enderrocs, i se sospita que la seva mare, Ítaca, va estar implicada.

‘El cuco de cristal’ (Javier Castillo)

Cora Merlo, una jove metgessa que viu a Nova York pateix un infart que l'obliga a un trasplantament de cor.

  • Uns dies després, rep la visita d'una dona que l'ofereix viatjar fins a Steelville per conèixer la vida del seu fill Charles, el donant del seu cor.