Cultura i Pantalles
Gent ballant dins una discoteca
Foto: Gent ballant dins una discoteca | Edoardo Tommasini/ Pexels
Televisió

Un assassinat a les portes d'una discoteca: 'Crims' repassa el cas 'Yimmy Cox'

Temps de lectura: 2 minuts
Gent ballant dins una discoteca
Foto: Gent ballant dins una discoteca | Edoardo Tommasini/ Pexels

La quarta temporada de 'Crims' continua amb un nou cas per resoldre. El cinquè episodi d'aquesta temporada tindrà com a protagonista en Yimmy, un jove que va ser assassinat a les portes d'una discoteca a l'Hospitalet de Llobregat.

Què és? La sèrie true crime de TV3, presentada per Carles Porta, narra crims reals a Catalunya, alguns casos resolts i altres encara amb incògnites per descobrir.

El cas 'Yimmy Cox'

  • El capítol d'aquest dilluns 17 d'abril es trasllada a la nit del 17 de gener de 2004.
  • En Yimmy, un jove equatorià de 27 anys, feia cua per entrar a la discoteca Juanchito juntament amb dos amics més.
  • Tots eren clients habituals del local, però quan estava a punt d'entrar, va rebre un tret al cap que va acabar amb la seva vida.

En detall: Els serveis d'emergència van traslladar ràpidament en Yimmy fins a l'Hospital Bellvitge, on el jove va arribar en coma.

  • La víctima va passar tres dies ingressat a la Unitat de Cures Intensives de l'hospital fins que va acabar morint.

La investigació: En un principi, els Mossos d'Esquadra no van descartar cap hipòtesi, tot i que la teoria que va anar agafant més força va ser la del crim passional.

  • Els amics que l'acompanyaven van explicar als Mossos que durant la nit dels fets, a la cua de la discoteca, en Yimmy els va dir que havia reconegut un noi amb qui s'havia barallat una altra nit.
  • I és que, sense saber-ho, amb aquesta declaració en Yimmy havia donat la pista clau per descobrir el seu assassí.

En profunditat: Després de tenir aquesta pista, la policia va detenir quatre sospitosos, entre ells Ricardo C, un jove de 20 anys.

  • Ricardo va admetre ser l'autor dels fets i va dir que la gelosia havia estat la causa del crim.
  • El jove va interpretar que en Yimmy havia estat parlant amb la seva xicota, i per això s'havien barallat. Tot i això, no va tenir suficient i va decidir acabar amb la seva vida dies després.

A la pràctica: En Ricardo va ser detingut i el 2006 l'Audiència de Barcelona el va condemnar a 18 anys de presó per un delicte d'assassinat.

  • El tribunal també li va imposar mig any més de presó per la "falta d'importància de l'incident" que va motivar el crim.

D'altra banda: Anteriorment, a 'Crims' s'ha tractat el cas d'en Jordi Comas. Uns capítols en què el presentador, Carles Porta, surt per primer cop de l'estudi per parlar directament amb la dona de la víctima.

Etiquetes: Televisió TV3 Crim