Cultura i Pantalles
Escena de la pel·lícula 'Green Room'
Foto: Escena de la pel·lícula 'Green Room' | Verdi Classics
Cinema

6 èxits que no et pots perdre aquesta setmana a Verdi Classics

Barcelona.
Temps de lectura: 5 minuts
Escena de la pel·lícula 'Green Room'
Foto: Escena de la pel·lícula 'Green Room' | Verdi Classics

La cadena Verdi Classics ofereix cada setmana les millors pel·lícules de tots els temps, algunes en català, i sense pauses publicitàries. 

Com veure Verdi Classics? El canal es pot veure a través de la TDT des de Catalunya. Només cal que encenguis la televisió i el busquis al teu dial.

  • Totes les pel·lícules es poden veure en idioma dual, és a dir, en l'idioma original i castellà o català, depenent del títol.

Com funciona: La franja del prime time de la cadena està dedicada a una temàtica diferent cada dia de la setmana: joies del cinema europeu, comèdia, època, grans històries, acció, etc.

A continuació, podeu consultar les pel·lícules destacades de de la cadena aquesta setmana. Per saber la programació completa, accediu a la web de VerdiClassics.

Dimarts 18 d'abril a les 19:49h

Adaptation: El lladre d'orquídies

Sinopsi: Charlie Kaufman és un guionista ple d'inseguretats en la seva carrera professional i en la seva vida personal. Quan és contractat per adaptar el best seller "El lladre d'orquídies" es queda en blanc i gairebé embogeix buscant la inspiració. Alhora, el seu germà bessó triomfa amb guions simples i aconsegueix les dones més atractives. Al final Charlie decideix escriure un guió tan real que posarà la seva ment a prova i la seva vida en perill.

En detall: Oscar al Millor Actor de Repartiment (Chris Cooper). Globus d'Or al Millor Actor de Repartiment i a la Millor Actriu de Repartiment (Meryl Streep). Gran Premi del Jurat al Festival de Berlín 2003. De l'aclamat director d'“Her”.

Dimecres 19 d'abril a les 21:32h

Shalako

Sinopsi: El 1880, a Nou Mèxic, un grup d'aristòcrates europeus, organitzats com a partida de caça, s'endinsa en territori apatxe. Una comtessa francesa s'allunya i és perseguida pels indis. Shalako, un antic soldat de la cavalleria, la rescata de l'atac. Shalako es compromet a guiar a tot el grup i sortir amb vida d'aquelles terres hostils. 

En detall: Western de culte rodat a Almeria dirigit pel nominat al Oscar Edward Dmytryck (“Cruïlla d'odis”). Protagonitzat pel guanyador del Oscar Sean Connery (“Els intocables d'Eliot Ness”), en un intent més d'allunyar-se de la seva prototípica imatge de James Bond, i la sex symbol per excel·lència del cinema europeu de l'època, Brigitte Bardot (“El menyspreu”). Un dels eurowesterns més ambiciosos de la dècada dels 60.

Dijous 20 d'abril a les 20:27h

Buffalo Bill

Sinopsi: El llegendari Buffalo Bill s'ha convertit en una paròdia de si mateix, al capdavant d'un circ en el qual recrea les mítiques aventures del seu gloriós passat en el salvatge Oest. L'espectacle li permet reunir-se amb un dels seus vells enemics, l'històric cap sioux Toro Sentado. També queden molt lluny els seus dies de grandesa, quan va ser capaç de derrotar el general en persona Custer.

En detall: Ós d'Or a la Millor Pel·lícula al Festival de Berlín. Western desmitificador i crepuscular en clau de comèdia dirigit pel set vegades nominat al Oscar Robert Altman (“Gosford Park”). Una pel·lícula coral, a l'estil tan característic del seu director, encapçalada pels guanyadors del Oscar Paul Newman (“Ni un pèl de ximple”) i Burt Lancaster (El temible burleta), juntament amb altres intèrprets de prestigi.

Divendres 21 d'abril a les 22h

La pròxima vegada apuntaré al cor

Sinopsi: A finals dels setanta, un assassí en sèrie terroritza una regió rural de França. Un dels encarregats d'atrapar l'esmunyedís psicòpata és Franck, un policia modèlic i, també, l'autor en persona dels crims. 

En detall: 2 nominacions als César: Millor Actor (Guillaume Canet) i Millor guió Adaptat. Fascinant thriller policíac presentat al Festival de Sitges. Basat en el cas real d'Alain Lamare, una de les històries criminals més insòlites i impactants de França.

  • Excel·lent actuació de Guillame Canet (“El cas Farewell”) en la seva encarnació del gèlid i impenetrable gendarme protagonista. Un film hereu de l'obra de Jean-Pierre Melville, Henri-Georges Clouzot o Claude Chabrol, els grans mestres del film noir francès.

Dissabte 22 d'abril a les 22:08h

Savage Grace

Sinopsi: Després de casar-se amb el multimilionari Brooks Baekeland, Barbara finalment accedeix als cercles socials amb què sempre havia somiat. No obstant això, Barbara és inestable i depressiva, almenys fins al naixement del seu fill Tony. Anys més tard, el descobriment de l'homosexualitat del noi causa un enorme neguit en la mare. Els seus intents per reconduir la situació arrosseguen la família a una terrible tragèdia.

En detall: Basada en els fets reals relacionats amb l'assassinat de Barbara Baekeland. Protagonitzada pels guanyadors del Oscar Julianne Moore (“Sempre Alice”) i Eddie Redmayne (“La teoria del tot”). El repartiment es completa amb noms com Hugh Dancy (sèrie “Hannibal”) i les guanyadores del Goya Belén Rueda (“L'orfenat”) i Elena Anaya (“La pell que habito”).

Diumenge 23 d'abril a les 21:52h

Green Room

Sinopsi: Després d'haver assistit a un acte terriblement violent, els Ain't Rights, un grup de punk rock, es troben atrapats en un recòndit paratge d'Oregon. Per tal d'escapar, hauran de lluitar contra un grup de caps rapats.

En detall: Des de la seva projecció a Canes, aquesta cinta d'acció i terror no ha parat de generar reaccions entusiastes. Cineastes com Quentin Tarantino s'han rendit davant d'ella i ja es pot considerar com un clàssic modern del cinema de suspens. Protagonitzada pel malaguanyat Anton Yelchin (“Star Trek”), Imogen Poots (“Vivarium”) i Patrick Stewart (“X-Men”), com a líder dels caps rapats.