Cultura i Pantalles
Escena de la pel·lícula 'Borning'
Foto: Escena de la pel·lícula 'Borning' | Verdi Classics
Cinema

7 èxits que no et pots perdre aquesta setmana a Verdi Classics

Barcelona.
Temps de lectura: 5 minuts
Escena de la pel·lícula 'Borning'
Foto: Escena de la pel·lícula 'Borning' | Verdi Classics

La cadena Verdi Classics ofereix cada setmana les millors pel·lícules de tots els temps, algunes en català, i sense pauses publicitàries. 

Com veure Verdi Classics? El canal es pot veure a través de la TDT des de Catalunya. Només cal que encenguis la televisió i el busquis al teu dial.

  • Totes les pel·lícules es poden veure en idioma dual, és a dir, en l'idioma original i castellà o català, depenent del títol.

Com funciona: La franja del prime time de la cadena està dedicada a una temàtica diferent cada dia de la setmana: joies del cinema europeu, comèdia, època, grans històries, acció, etc.

A continuació, podeu consultar les pel·lícules destacades de de la cadena aquesta setmana. Per saber la programació completa, accediu a la web de VerdiClassics.

Dilluns 24 d'abril a les 21:57h

El Valle Oscuro

Sinopsi: Un genet solitari arriba a un remot i aïllat poble dels Alps austríacs, on, malgrat no ser benvingut, se li permet quedar-se abans del dur hivern. Es presenta com un fotògraf dels Estats Units, però ningú no sospita que el misteriós estranger ha arribat a la vall per complir una revenja. La violència flota en l'aire en aquest poble de llenyataires, dominat per un vell clan familiar que imposa les seves lleis, terroritzant els seus habitants.

En detall: Pel·lícula seleccionada per representar Àustria en els Oscar com a Millor Pel·lícula de Parla no Anglesa. Un western clàssic vibrant i ple d'emoció protagonitzat de forma magistral pel britànic Sam Riley (“Madame Curie”).

Dimarts 25 d'abril a les 20:37h

Les invasions bàrbares

Sinopsi: Després d'anys de vida hedonista lliurada a les passions, Rémy emmalalteix de gravetat, el que provoca una urgent reunificació amb la seva exdona i el seu distant fill Sébastien. Una vegada reconciliats, Sébastien posa en marxa un pla per donar una sorpresa al seu pare en els seus dies finals. Per a això convoca tots els seus amics propers i les seves antigues amants.

En detall: Guanyadora del Oscar a la Millor Pel·lícula de Parla No Anglesa i nominada al Oscar al Millor guió Original. Premi a la Millor Actriu per a Marie-Josée Croze i Premi al Millor guió al Festival de Canes. Arcand dirigeix i escriu un drama d'afirmació de la vida sobre l'amor i l'amistat tan brillant com entretinguda.

Dimecres 26 d'abril a les 20:51h

Ana Caulder

Sinopsi: Tres germans bandolers violen una dona després de matar el seu marit. Moguda per l'odi i la set de revenja, es farà una experta en l'ús del revòlver per acabar amb ells, encara que també comptarà amb l'ajuda d'un caçador de recompenses.

En detall: Clàssic de l'espagueti western en clau femenina dirigit per Burt Kennedy (“Cacera humana”). Una pel·lícula protagonitzada per Raquel Welch (“Fa un milió d'anys”) juntament amb Robert Culp (sèrie “El gran heroi americà”), el guanyador del Oscar Ernest Borgnine (“Grup Salvatge”) i l'inefable Christopher Lee (saga “El senyor dels anells”).

Dijous 27 d'abril a les 21:58h

Scanners

Sinopsi: Només 237 persones a tot el món són "escàners", éssers humans amb uns extraordinaris poders mentals. Darryl Revok, el més poderós, és el cap del grup. Tots ells són capaços de controlar les ments dels altres i poden provocar terribles sofriments les seves víctimes. Quan el doctor Paul Ruth descobreix un escàner amb més poders que Revok, decideix utilitzar-lo per acabar amb el grup.

En detall: Premi a la Millor Pel·lícula al festival de Fantasporto 1983. Una de les primeres pel·lícules de David Cronenberg amb què el sensacional cineasta ja deixava entreveure un talent, personalitat i imaginació sorprenentment il·limitades.

Divendres 28 d'abril a les 22:06h

El soldat perdut

Sinopsi: El desembre de 1941, l'atac japonès a Pearl Harbor va destruir la moral dels nord-americans. El president Franklin D. Roosevelt va decidir arriscar-ho tot per bombardejar Tòquio. Després de completar les seves missions, els pilots van haver de ser rescatats a causa de l'escassetat de combustible. Un jove pilot, Jack Turner, va ser salvat per una jove vídua local anomenada Ying, que va arriscar la seva vida mentre amagava el pilot ferit a casa seva. 

En detall: Basada en fets reals. Del director de “La casa dels esperits”. Protagonitzada per Emile Hirsch (“Cap a rutes salvatges”) i Crystal Liu (“El regne prohibit”).

Dissabte 29 d'abril a les 21:56h

One Last Dance

Sinopsi: Quan un brillant coreògraf de la companyia de dansa de Nova York mor, tres exestrelles del seu elenc són convocades amb l'esperança de salvar l'agrupació ressuscitant una peça que va ser creada per a ells fa anys, però mai interpretada. 

En detall: L'inoblidable Patrick Swayze va tornar al terreny musical de “Dirty dancing” amb aquest cant d'amor al món de la dansa i el ball. Una pel·lícula escrita, dirigida i coprotagonitzada per Lisa Niemi (“La boja aventura del matrimoni”), esposa en la vida real de l'actor.

Diumenge 30 d'abril a les 22:03h

Borning: més ràpid, més perillós

Sinopsi: Quan Roy surt de la presó després d'haver complert condemna per participar en una carrera il·legal, està decidit a recuperar la seva vida i ser un bon exemple per a la seva filla Nina. Els seus vells enemics per desafiar Roy en una nova carrera que començarà a Noruega i acabarà a Rússia. Roy es nega a participar, però quan s'assabenta que la seva filla Nina participarà juntament amb seu xicot Charlie, canvia d'opinió. 

En detall: Número 1 en cinemes de Noruega. Adrenalina i entreteniment en espectaculars carreres de cotxes sobre neu. Dels productors de la sèrie “Operació Telemark”. Seqüela de l'espectacular i reeixida “Børning: a tot gas” (2014).