Cultura i Pantalles
Netflix
Foto: Netflix | EFE/EPA/SEDAT SUNA
Netflix

Les conseqüències dels comptes compartits: Netflix perd més d'un milió d'usuaris

Temps de lectura: 2 minuts
Netflix
Foto: Netflix | EFE/EPA/SEDAT SUNA

Netflix ha perdut més d'un milió d'usuaris a Espanya des que va implementar la compartició dels comptes de pagament a principis de febrer.

Per què és important? A causa d'aquesta baixada d'usuaris després de la polèmica mesura, la companyia ja ha endarrerit l'expansió del pla a més països, que reprendrà el segon trimestre, apostant per una millora de l'experiència d'usuari.

Què en sabem? La companyia sempre ha sigut conscient que aquest moviment seria poc popular entre els usuaris i que generaria baixes entre els subscriptors.

  • Tot i això, manté aquesta opció, juntament amb la subscripció Bàsica amb anuncis, com a dos pilars en els quals se sustenta el seu creixement, tant en ingressos com en usuaris.

Què esperar? Les previsions pel segon trimestre segueixen en la mateixa línia, en tant que el 10% dels que s'han quedat a la plataforma planteja donar-se de baixa, segons ha indicat l'empresa d'anàlisi Kantar.

  • "La pèrdua d'alguns usuaris era d'esperar, però perdre més d'1 milió de subscriptors en poc més d'un mes té unes conseqüències importants per a Netflix i influenciarà en la decisió de seguir amb la mesura a nivell mundial", comenten des de Kantar.

D'on venim? A principis de febrer Netflix va anunciar la fi dels comptes compartits a Espanya, una pràctica que permetia a amics i familiars utilitzar un mateix compte per compartir despeses repartint el cost entre els participants.

  • A canvi, l'empresa va introduir una nova modalitat: la compartició de pagament, és a dir, un usuari pot afegir diversos perfils addicionals a la seva subscripció de persones que conviuen en una mateixa llar. Si s'escull aquesta opció, s'ha de pagar una quantitat determinada.

Visió global: El mateix informe assegura que Amazon Prime és la plataforma que registra el número més gran de nous subscriptors, amb una quota del 34%.