Cultura i Pantalles
Escena de la pel·lícula 'The million dollar hotel'
Foto: Escena de la pel·lícula 'The million dollar hotel'
Cinema

7 èxits que no et pots perdre aquesta setmana a Verdi Classics

Barcelona.
Actualitzat: Dijous, 4 de maig de 2023. 16:28
Temps de lectura: 5 minuts
Escena de la pel·lícula 'The million dollar hotel'
Foto: Escena de la pel·lícula 'The million dollar hotel'

La cadena Verdi Classics ofereix cada setmana les millors pel·lícules de tots els temps, algunes en català, i sense pauses publicitàries. 

Com veure Verdi Classics? El canal es pot veure a través de la TDT des de Catalunya. Només cal que encenguis la televisió i el busquis al teu dial.

  • Totes les pel·lícules es poden veure en idioma dual, és a dir, en l'idioma original i castellà o català, depenent del títol.

Com funciona: La franja del prime time de la cadena està dedicada a una temàtica diferent cada dia de la setmana: joies del cinema europeu, comèdia, època, grans històries, acció, etc.

A continuació, podeu consultar les pel·lícules destacades de de la cadena aquesta setmana. Per saber la programació completa, accediu a la web de VerdiClassics.

Dilluns 1 de maig a les 22:16h

Temps Moderns

Sinopsi: Sotmès a l'infernal ritme de producció de la fàbrica on treballa, un operari pateix un atac de nervis i embogeix. Un conjunt d'extravagants peripècies el condueixen de l'hospital mental a la presó. El pobre tipus es veu atrapat pels opressius engranatges de l'era de la industrialització.

En detall: El Charles Chaplin més compromès va firmar una pel·lícula imperible les imatges de la qual van passar a formar part de la iconografia d'una nova societat. Una obra que per la seva importància transcendeix el fet cinematogràfic; a més d'un brillant film, és un tros de la història del segle XX.

Dimarts 2 de maig a les 21:57h

El hombre de al lado

Sinopsi: Una simple paret pot dividir dos mons, dues maneres de vestir, de menjar, de pensar, de viure. D'un costat, Leonardo, fi i prestigiós dissenyador que viu en una casa realitzada per Le Corbusier. De l'altre costat, Víctor, un venedor de cotxes utilitzats, molt vulgar i rústic. Víctor decideix fer una finestra a la seva paret per tenir més llum, i allà comença el problema: cada un pren consciència de l'existència de l'altre.

En detall: La pel·lícula argentina més premiada de 2010. Una de les sorpreses de la temporada amb més de 87 mil espectadors en sales de cinema espanyoles amb només 33 còpies. Nominada a la Millor Pel·lícula Iberoamericana en els Premis Goya. Dirigida per Mariano Cohn i Gastón Duprat (“El ciutadà il·lustre”). Comèdia negra de girs imprevisibles que ofereix un prodigiós duel interpretatiu.

Dimecres 3 de maig a les 22:21h

Gigolo

Sinopsi: Després de la Primera Guerra Mundial, un heroi de guerra torna a Berlín i descobreix que ja no hi ha lloc per a ell: no té més habilitats que les que va aprendre a l'exèrcit i només pot trobar feines servils i mal pagades. Decideix llavors convertir-se en un gigoló per a dones riques solitàries.

En detall: Dirigida per David Hemmings, conegut pel seu paper protagonista a “Blow-Up (Desig d'un matí d'estiu)” de Michelangelo Antonioni. Protagonitzada per David Bowie (“Feliç Nadal, Mr. Lawrence”), Kim Novak (“Vertigen (D'entre els morts)”) i la nominada al Oscar Marlene Dietrich (“Encobridora”).

Dijous 4 de maig a les 22:28h

The million dollar hotel

Sinopsi: Una banda de marginats i inadaptats viu en un miserable antre de Los Angeles, l'“Hotel del milió de dòlars”. Tom, el protagonista, s'enamora bojament d'Eloise. La mort d'Izzi farà que el seu pare, un important personatge de la televisió, posi en marxa una investigació per apaivagar els rumors de suïcidi que podrien danyar la seva reputació.

En detall: Os de Plata - Premi del jurat al Festival de Berlín. Un de les pel·lícules més recordades de Wim Wenders (“El cel sobre Berlín”, “Paris, Texas,”) amb Jeremy Davies (“Salvar el soldat Ryan”), Milla Jovovich (“El cinquè element”) i Mel Gibson (Machete Kills).

Divendres 5 de maig a les 22:06h

La germandat de la justícia

Sinopsi: Després d'una sèrie d'atacs de bandes juvenils a l'institut de Santa Lucia, el director anima els estudiants que lluitin per acabar amb el clima de la violència i drogues en el qual viuen. Inspirats pel discurs, un grup d'alumnes decideixen formar una fraternitat secreta anomenada “La germandat de la justícia” dedicada a acabar amb camells, lladres i tots aquells que alterin la pau de les aules.

En detall: Pel·lícula basada en els fets reals que van passar el 1985 a Texas i que van commocionar al món. Protagonitzada per Keanu Reeves (sagues Matrix i “John Wick”) i Donald Sutherland (sèrie “24”).

Dissabte 6 de maig a les 22:06h

Una noia perfecta

Sinopsi: Rachel Barber és una estudiant de quinze anys desapareix sense deixar rastre. La por més gran dels seus pares, Elizabeth i Mike, es fa realitat. Ambdós decideixen entrar en acció i fer tot el possible per descobrir on es troba la seva filla i què li ha passat.

En detall: Basada en fets reals. Una pel·lícula protagonitzada per Guy Pierce (“Domino de Brian de Palma”), Miranda Otto (“La guerra dels mons”) i Sam Neill (“Jurassic Park (Parc Juràssic).

Diumenge 7 de maig a les 22:22h

Tropa d'elit 2

Sinopsi: Les faveles de Rio de Janeiro són un dels llocs més perillosos del món. Allà, el tinent coronel Roberto Nascimiento dirigeix el batalló d'operacions especials de la policia i posteriorment és ascendit. En la seva nova posició en un despatx, aviat descobreix que la corrupció és en realitat la que mou els fils de la delinqüència. 

En detall: La pel·lícula més vista de la història del cinema al Brasil. Un film d'acció trepidant aclamat a tot el món, del guionista de “Ciutat de Déu”. Estrenada en cinemes als EUA i el Regne Unit. Un encreuament entre “Infiltrats”, “The Wire” i “El Padrí”.