Cultura i Pantalles
Escena de la pel·lícula 'El bosque de los sueños'
Foto: Escena de la pel·lícula 'El bosque de los sueños'
Cinema

7 èxits que no et pots perdre aquesta setmana a Verdi Classics

Barcelona.
Temps de lectura: 6 minuts
Escena de la pel·lícula 'El bosque de los sueños'
Foto: Escena de la pel·lícula 'El bosque de los sueños'

La cadena Verdi Classics ofereix cada setmana les millors pel·lícules de tots els temps, algunes en català, i sense pauses publicitàries. 

Com veure Verdi Classics? El canal es pot veure a través de la TDT des de Catalunya. Només cal que encenguis la televisió i el busquis al teu dial.

  • Totes les pel·lícules es poden veure en idioma dual, és a dir, en l'idioma original i castellà o català, depenent del títol.

Com funciona: La franja del prime time de la cadena està dedicada a una temàtica diferent cada dia de la setmana: joies del cinema europeu, comèdia, època, grans històries, acció, etc.

A continuació, podeu consultar les pel·lícules destacades de de la cadena aquesta setmana. Per saber la programació completa, accediu a la web de VerdiClassics.

Dilluns 8 de maig a les 22:00h

Secrets d'un matrimoni

Sinopsi: El matrimoni format per Johan, professor de psicologia, i Marianne, advocada, rep una nit a casa seva la visita dels seus amics Peter i Katerina. Al cap de poc temps, els convidats comencen una forta discussió en la qual els amfitrions intenten intervenir sense cap èxit. Quan es queden sols, Johan i Marianne comencen a parlar del seu matrimoni i dels seus problemes. 

En detall: Globus d'Or a la Millor Pel·lícula Estrangera. Una de les obres més memorables del gran cineasta suec Ingmar Bergman (“El setè segell”) protagonitzada pels seus actors fetitxe, la dues vegades nominada al Oscar Liv Ullmann (“Crits i murmuris”) i Erland Josephson (“Fanny i Alexander”).

Dimarts 9 de maig a les 22:00h

Space Truckers

Sinopsi: Any 2094. John Canyon és un viatger espacial que recorre la galàxia transportant mercaderies. La seva missió més arriscada serà transportar un estrany carregament que pot suposar una greu amenaça per al planeta Terra. 

En detall: Trepidant encreuament de comèdia, aventures i ciència-ficció dirigida per un artesà del gènere: Stuart Gordon, guionista entre moltes altres, de “Estimada, he encongit els nens” i realitzador de “re Animator”. Protagonitzada pel dos vegades nominat al Oscar Dennis Hopper (“Speed”), Stephen Dorff (“Segrestada (Carjacked)”) i Charles Dance (“Joc de trons”). 

Dimecres 10 de maig a les 22:00h

13 minuts per matar Hitler

Sinopsi: Georg Elser va ser un home que podria haver canviat la Història i salvar milions de vides si hagués comptant amb tretze minuts més. Aquest és el temps en què la bomba que havia preparat hagués acabat amb la vida d'Adolf Hitler. Però no va succeir així i el 8 de novembre de 1939, Hitler va abandonar l'escena de l'atemptat massa aviat i Elser va fracassar.

En detall: De l'aclamat director de “L'enfonsament”. Una de les produccions alemanyes més esperades de l'any. Presentada al Festival de Berlín 2015. Basada en fets reals. Protagonitzada per Christian Friedel (“La cinta blanca”). Un retrat emocionant i emotiu d'un home que va decidir actuar contra la barbàrie.

Dijous 11 de maig a les 22:00h

L'amic amerciano

Sinopsi: El marxant americà Tom Ripley intenta posar a prova la integritat de Jonathan Zimmermann, un humil fabricant de marcs que pateix una malaltia terminal. Ripley el presenta a un gàngster que li ofereix molts diners a canvi que treballi per a ell com a assassí a sou. Al principi rebutja l'oferta però, en pensar en el precari futur que espera a la seva dona i al seu fill després de la seva mort, acaba acceptant el tracte.

En detall: Una de les millors pel·lícules del tres vegades nominat al Oscar Wim Wenders. Millor Director i Millor Muntatge en els Premis del Cinema Alemany. Basada en una novel·la de Patricia Highsmith (“Carol”, “El talent de Mr. Ripley”). Protagonitzada pel dos vegades nominat al Oscar Dennis Hopper (“Easy rider (Buscant el meu destí)”) i Bruno Ganz (“L'enfonsament”).

Divendres 12 de maig a les 22:00h

Indefens

Sinopsi: Després d'una trobada sexual amb una dona casada en un carreró a Manchester que es converteix en violació, Johnny Fletcher roba un cotxe i fuig de la seva ciutat natal a Londres per buscar refugi a la casa de la seva exnòvia, Louise. Johnny és un home intel·ligent, educat i eloqüent, però amb una profunda amargor i un pessimisme vital que sempre el manté al límit d'una conducta sàdica. 

En detall: Guanyadora dels premis al Millor Actor i al Millor Director al Festival de Canes. Una de les pel·lícules més aclamades del set vegades nominat al Oscar Mike Leigh (“Secrets i mentides”). Protagonitzada per David Thewlis (“Macbeth”).

Dissabte 13 de maig a les 22:00h

El bosc dels somnis

Sinopsi: L'amor i la pèrdua porten Arthur Brennan a creuar el món per posar fi als seus dies a Aokigahara, un dens bosc als peus de la Muntanya Fuji al Japó. Allà rememora els moments més importants de la seva història d'amor i restaura així la seva voluntat de viure. 

En detall: Presentada a la Secció Oficial al Festival de Canes. Una emotiva pel·lícula dirigida pel dues vegades nominat al Oscar Gus Van Sant (“L'indomable Will Hunting”). Protagonitzada per un luxós repartiment encapçalat pel guanyador del Oscar Matthew McConaughey (“Interstellar”), juntament amb nominats a l'Oscar Naomi Watts (“L'impossible”) i Ken Watanabe (“Origen”). Una història profundament commovedora sobre la destructiva, redemptora i curativa naturalesa de l'amor.

Diumenge 14 de maig a les 22:00h

Ana Caulder

Sinopsi: Tres germans bandolers violen una atractiva dona després de matar el seu marit. Moguda per l'odi i la set de revenja, es farà una experta en l'ús del revòlver per acabar amb ells, encara que també comptarà amb l'ajuda d'un caçador de recompenses.

En detall: Clàssic de l'espagueti western en clau femenina dirigit per Burt Kennedy (“Cacera humana”). Una pel·lícula protagonitzada per Raquel Welch (“Fa un milió d'anys”) al costat de Robert Culp (sèrie “El gran heroi americà”), el guanyador del Oscar Ernest Borgnine (“Grup Salvatge”) i l'inefable Christopher Lee (saga “El senyor dels anells”).