Cultura i Pantalles
Escena de la pel·lícula 'Emperador'
Foto: Escena de la pel·lícula 'Emperador'
Cinema

7 èxits que no et pots perdre aquesta setmana a Verdi Classics

Barcelona.
Temps de lectura: 6 minuts
Escena de la pel·lícula 'Emperador'
Foto: Escena de la pel·lícula 'Emperador'

La cadena Verdi Classics ofereix cada setmana les millors pel·lícules de tots els temps, algunes en català, i sense pauses publicitàries. 

Com veure Verdi Classics? El canal es pot veure a través de la TDT des de Catalunya. Només cal que encenguis la televisió i el busquis al teu dial.

  • Totes les pel·lícules es poden veure en idioma dual, és a dir, en l'idioma original i castellà o català, depenent del títol.

Com funciona: La franja del prime time de la cadena està dedicada a una temàtica diferent cada dia de la setmana: joies del cinema europeu, comèdia, època, grans històries, acció, etc.

A continuació, podeu consultar les pel·lícules destacades de de la cadena aquesta setmana. Per saber la programació completa, accediu a la web de VerdiClassics.

Dilluns 15 de maig a les 21:50h

French Cancan

Sinopsi: París, 1880. Henri Danglard, un empresari d'espectacles, s'embarca en la reforma d'un vell local que bateja amb el nom de Moulin Rouge. Aposta per posar de moda un antic ball de saló, el cancan, i fer d'una jove bugadera, Ni-Ni, la seva vedet. El projecte de Danglard s'enfrontarà a la gelosia de Lola, una ballarina enamorada d'ell, a la retirada del seu soci i a la presència dels proxenetes de Montmartre.

En detall: Després de quinze anys rodant anés del seu país, aquesta pel·lícula suposa l'espectacular retorn de Jean Renoir al cinema francès i a l'univers pictòric del seu pare, Pierre-Auguste Renoir, comptant amb la complicitat d'un dels seus actors predilectes, el gran Jean Gabin. Un clàssic imperible.

Dimarts 16 de maig a les 21:44h

La gran seducció

Sinopsi: Els habitants de Tickel Cove, un poblet costaner del Canadà, es veuen obligats a viure de subsidis. El seu destí pot canviar quan una empresa pretén instal·lar una petita fàbrica, però amb una condició: que el poble tingui un metge resident. Els habitants no ho veuen possible, però aviat s'assabenten que un jove doctor haurà de passar un mes a la localitat. Conscients de la seva única possibilitat, decideixen convertir el poble en el lloc ideal per convertir-se en la llar del metge. Així comença la gran seducció.

En detall: Entranyable comèdia protagonitzada per Brendan Gleeson (“L'irlandès”), Taylor Kitsch (“John Carter”) i Gordon Pinsent (“Lluny d'ella”). Deliciosa, humana i amable.

Dimecres 17 de maig a les 22:04h

Emperador

Sinopsi: 1945. Després de la rendició japonesa a finals de la Segona Guerra Mundial, el prestigiós general Douglas MacArthur i el seu col·lega, el general Fellers, han de decidir si l'emperador Hirohito serà penjat o no com a criminal de guerra. En la seva decisió, influirà la recerca d'Aya, una estudiant d'intercanvi que Fellers va conèixer anys enrere als EUA.

En detall: Del director de l'aclamada “La jove de la perla” i els productors de “L'últim samurai”. Protagonitzada per Matthew Fox (sèrie “Perduts”) i el guanyador del Oscar Tommy Lee Jones (“Lincoln”, “Homes de negre”).

Dijous 18 de maig a les 21:38h

Cel sobre Berlín

Sinopsi: Dos àngels vaguen pel Berlín de la postguerra. Encara que invisibles per als humans, donen la seva ajuda i comoditat a totes les ànimes solitàries i deprimides que coneixen. Després de molts segles, un d'ells, infeliç amb la seva immortalitat, desitja convertir-se en humà. La seva fascinació per un jove trapezista amb dubtes i temors, el fa anhelar una vida on pugui sentir la felicitat i l'amor.

En detall: Millor Director al Festival de Canes. Obra mestra del tres vegades nominat al Oscar Wim Wenders. Protagonitzada per Bruno Ganz (“L'enfonsament”). Meravellosa pel·lícula de culte, molt influent per a les futures generacions.

Divendres 19 de maig a les 21:47h

Testimoni

Sinopsi: Un home de mitjana edat amb problemes econòmics busca feina dos anys després de patir un sever episodi d'esgotament professional. Finalment és contractat per un misteriós individu per transcriure converses telefòniques intervingudes. Per al seu desconcert, aviat es veu arrossegat a l'interior d'un turbulent complot polític a gran escala i atrapat en el perillós submon dels serveis secrets.

En detall: Opera prima de Thomas Kruithof coescrita per Yann Gozlan (“L'home perfecte”). Protagonitzada per François Cluzet (“Intocable”), Denis Podalydès (“Caixet”), Alba Rohrwacher (“El país de les meravelles”) i Simon Abkarian (“La nit més fosca”). Magnífic thriller que evoca l'esperit de clàssics dels 70 com “Marathon Man” o “La conversa”.

Dissabte 20 de maig a les 21:40h

Madame Marguerite

Sinopsi: París, 1921. Marguerite és una dona rica, apassionada de la música i l'òpera. Durant anys ha cantat davant el seu cercle més proper en festes i gales benèfiques. Canta terriblement malament i és incapaç d'afinar, però ningú no vol dir-li-ho i la seva família dissimula per mantenir la seva il·lusió. Tot es complica quan decideix que ja està a punt per fer el salt i cantar davant del gran públic.

En detall: Guanyadora de 4 César incloent el de Millor Actriu (Catherine Frot). Més d'un milió d'espectadors a França. Lliurement inspirada en la vida de la cèlebre soprano Florence Foster Jenkins. Del director de “Crònica d'una mentida”. Protagonitzada per la guanyadora del César Catherine Frot (“El sopar dels idiotes”), juntament amb André Marcon (“Guillaume i els nois, a la taula!”).

Diumenge 21 de maig a les 21:34h

Objectiu: París

Sinopsi: Sam és un periodista independent que s'aprofita de les seves arrels musulmanes per infiltrar-se en els cercles fonamentalistes dels suburbis de París. Allà fa amistat amb un grup de quatre joves radicals. Un islamista francès que torna del Pakistan té una missió per a ells: crear una cèl·lula gihadista i sembrar el caos al cor de la capital.

En detall: Potent thriller atapeït d'emoció, escrit i dirigit per Nicolas Boukhrief, guionista de “Assassin(s)” i “Vull ser italià”. Compta amb un jove repartiment per relatar una controvertida història de dolorosa actualitat: la radicalització gihadista que es gesta al si de les societats occidentals. El film va veure la seva estrena ajornada dues vegades per culpa dels atacs terroristes que van afectar París.