Cultura i Pantalles
Escena de la pel·lícula 'The Salvation'
Foto: Escena de la pel·lícula 'The Salvation'
Cinema

7 èxits que no et pots perdre aquesta setmana a Verdi Classics

Barcelona.
Temps de lectura: 6 minuts
Escena de la pel·lícula 'The Salvation'
Foto: Escena de la pel·lícula 'The Salvation'

La cadena Verdi Classics ofereix cada setmana les millors pel·lícules de tots els temps, algunes en català, i sense pauses publicitàries. 

Com veure Verdi Classics? El canal es pot veure a través de la TDT des de Catalunya. Només cal que encenguis la televisió i el busquis al teu dial.

  • Totes les pel·lícules es poden veure en idioma dual, és a dir, en l'idioma original i castellà o català, depenent del títol.

Com funciona: La franja del prime time de la cadena està dedicada a una temàtica diferent cada dia de la setmana: joies del cinema europeu, comèdia, època, grans històries, acció, etc.

A continuació, podeu consultar les pel·lícules destacades de de la cadena aquesta setmana. Per saber la programació completa, accediu a la web de VerdiClassics.

Dilluns 22 de maig a les 22:16h

Fanny i Alexander

Sinopsi: Suècia, principis del segle XX. Fanny i Alexander són dos germans de vuit i deu anys, respectivament, que pertanyen a una família dedicada al teatre. En morir el seu pare, la mare es casa amb un pastor protestant i l'ambient càlid i familiar d'aquell de què gaudien canvia radicalment. El pastor és un home sever, inflexible i possessiu que imposa a tots una disciplina cruel. 

En detall: La superba versió cinematogràfica de l'obra cabdal de Bergman, de la qual també va dirigir un muntatge per a TV. Guanyadora de 4 Oscar: Millor Pel·lícula de Parla No Anglesa, Millor Fotografia, Millor Direcció Artística i Millor Vestuari. Globus d'Or a la Millor Pel·lícula Estrangera. Obra mestra.

Dimarts 23 de maig a les 22:01h

Buffalo Soldiers

Sinopsi: 1989. El mur de Berlín està a punt de caure i el planeta es convertirà en un lloc segur segons un nou ordre mundial. L'especialista Ray Elwood, en la Base de l'exèrcit nord-americà, està a punt de comprovar com la seva particular guerra freda es posa roent. Elwood, bastant murri, és secretari de l'oficial superior. Quan arriba a la base un nou Sergent Primer, aquest es dedicarà a netejar-la de dalt a baix. Per a més complicació, Elwood va darrere de la filla del Sergent.

En detall: Protagonitzada pel tres vegades nominat al Oscar Joaquin Phoenix (“Her”), la guanyadora del Oscar Anna Paquin (“El piano”) i el quatre vegades nominat al Oscar Ed Harris (“La mirada de l'amor”).

Dimecres 24 de maig a les 21:42h

Passions a Kènia

Sinopsi: Anys quaranta. Dos aristòcrates anglesos noucasats s'instal·len a la colònia britànica del Happy Valley, a Kènia. Ella s'enamora d'un comte cínic i elegant amb qui manté una apassionada relació. Mentrestant, el seu marit sembla suportar estoicament la infidelitat de la seva bonica dona.

En detall: El dues vegades nominat al Oscar Michael Radford (“El carter (i Pablo Neruda)”) dirigeix a un elenc estel·lar: Greta Scacchi, Charles Dance, la nominada al Oscar Sarah Miles (“La filla de Ryan”), Geraldine Chaplin (“L'impossible”), el nominat al Oscar Trevor Howard (“El tercer home”), el dos vegades nominat al Oscar John Hurt (“El talp”) i Hugh Grant (“Quatre casaments i un funeral”).

Dijous 25 de maig a les 22:33h

Paris, Texas

Sinopsi: Un home apareix al desert de Texas sense recordar qui és. El seu germà acudeix en la seva cerca i intenta que recordi la seva vida quatre anys enrere, quan va abandonar la seva dona i el seu fill. Mentre recupera la memòria descobreix l'oportunitat de refer la seva vida.

En detall: Palma d'Or, Premi FIPRESCI de la Crítica i Premi del Jurat Ecumènic del Festival de Canes. Fenomen internacional, clàssic del cinema europeu contemporani i la pel·lícula més aclamada del tres vegades nominat al Oscar Wim Wenders. Protagonitzada per Harry Dean Stanton (“Alien, el vuitè passatger”) i Nastassja Kinski (“Tan lluny, tan a prop!”). La banda sonora de Ry Cooder és tot un emblema en si mateixa.

Divendres 26 de maig a les 21:38h

Blood Wine: Laberint criminal

Sinopsi: Amb el seu fillastre Jason, Alex Gates regenta una petita empresa de vins d'importació que proveeix la majoria dels milionaris d'un selecte barri de Miami. Per motius de feina, un dia coneix Gabriela, empleada domèstica d'un acabalat matrimoni que posseeix un valuós collaret de diamants. Alex decideix robar la joia i escapar-se de la ciutat amb Gabriela, però el destí li prepara una sorpresa que canviarà totalment el curs dels esdeveniments.

En detall: Concha de Plata al Millor Actor (Michael Caine). Protagonitzada pel tres vegades guanyador del Oscar Jack Nicholson (“Chinatown”), Stephen Dorff (“Blade”), Jennifer Lopez (“Va passar a Manhattan”), la dues vegades nominada al Oscar Judy Davis (“Marits i dones”) i el dos vegades guanyador del Oscar Michael Caine (“Les normes de la casa de la sidra”).

Dissabte 27 de maig a les 22:08h

Matar l'irlandès

Sinopsi: L'ascensió i caiguda de Danny Greene, un gàngster d'origen irlandès sense por de res que va protagonitzar als anys 70 els episodis més tèrbols de la ciutat de Cleveland. La seva tendència a ficar-se en tota classe de problemes el converteix en una figura conflictiva i incòmoda dins del món de la màfia. Quan els nombrosos intents d'assassinar Greene fracassen i la llegenda de la seva invencibilitat augmenta, també creix el seu poder i les seves matances de carrer. Són molts els que voldrien eliminar-lo, però no els resultarà gens fàcil.

En detall: Basada en una història real. Escrita pel guionista de “Jungla de cristall. La revenja” i protagonitzada per Val Kilmer (“Heat”) i Christopher Walken (“Una cançó irlandesa”).

Diumenge 28 de maig a les 21:50h

The Salvation

Sinopsi: Estats Units. 1870. En matar l'home que va assassinar tota la seva família, John desperta la fúria del capitost Delarue. El plàcid pioner ja no compta amb el suport dels habitants covards i corruptes del poble, i haurà de resoldre la situació pel seu compte. Serà capaç de tornar al poble la seva ànima? 

En detall: Presentada a la Secció Oficial al Festival de Canes i al Festival de Sitges. Trepidant i sorprenent western que inclou influències de mestres com John Ford, Sergio Leone o Akira Kurosawa. Protagonitzat pel carismàtic Mads Mikkelsen (sèrie “Hannibal”), Eva Green (“Casino Royale”), Jeffrey Dean Morgan (“Watchmen”) i l'exfutbolista Eric Cantona (“La fortuna de viure”).