Cultura i Pantalles
Coldplay durant el seu concert del 3 d'abril a Ciutat de Mèxic
Foto: Coldplay durant el seu concert del 3 d'abril a Ciutat de Mèxic | Europa Press
Concerts

Coldplay arriba a Barcelona amb quatre concerts en llengua de signes

Temps de lectura: 2 minuts
Coldplay durant el seu concert del 3 d'abril a Ciutat de Mèxic
Foto: Coldplay durant el seu concert del 3 d'abril a Ciutat de Mèxic | Europa Press

El grup britànic Coldplay donarà aquest dimecres a la nit el primer dels quatre concerts programats fins diumenge 28 de maig a l'Estadi Olímpic Lluís Companys de Barcelona.

Per què és important? Quatre cites amb els britànics que van aconseguir esgotar fa mesos les 200.000 entrades en total que van sortir a la venda.

  • La promotora Live Nation va destacar que és el primer grup a actuar durant quatre nits seguides a un estadi d'Espanya.

Quan? El grup capitanejat pel vocalista Chris Martin també actuara dijous 25, dissabte 27 i diumenge 28, uns concerts que formen part del tour mundial Music Of The Spheres World Tour.

En detall: Chvrches serà el grup que obrirà els quatre concerts del grup a Barcelona, mentre que el grup madrileny Hinds ho serà també dimecres i dijous i l'artista One Mafalda actuarà dissabte i diumenge.

  • Uns altres dels aspectes destacats de la gira és la seva aposta per la "sostenibilitat i la innovació", ja que està dissenyada amb 100% energia renovable a pràcticament tots els països amb l'ús de panels solars a tots els seus shows.

El més destacat: Els concerts comptaran amb interpretació de llengua de signes catalana i espanyola. La traducció la faran quatre intèrprets, Eva García Cordorniu, Òscar Argemí, Anna Armadà Aguirre i Aitor Pérez Rello. Serà la primera vegada que l’entitat realitzarà simultàniament una interpretació bilingüe amb dues llengües de signes.

  • Els únics concerts a l’Estat de la gira Music of the spheres, proporcionaran motxilles vibratòries a les persones sordes perquè visquin una experiència “més completa”.
  • Segons han explicat en un comunicat, el cantant Chris Martin conjuntament amb la seva parella Dakota Johnson han ideat aquesta iniciativa per tenir en compte al públic amb problemes d’audició.
  • Es dona el cas que el mateix Martin pateix un problema auditiu des de fa anys.

Altres cantants: Entre els grans noms que passaran per Barcelona a oferir la seva música hi ha Beyoncé que actuarà a l'Estadi Olímpic, dins de la seva gira 'Renaissance World Tour', els dies 9 i 10 de juny.

  • Maroon 5 actuarà a Barcelona el 16 de juny i Alejandro Sanz el 17.
  • Bob Dylan també vindrà a Barcelona els dies 23 i 24 de juny i ho farà al Gran Teatre del Liceu.