Cultura i Pantalles
Enric Barba en el vídeo de la campanya publicitària de KFC.
Foto: Enric Barba en el vídeo de la campanya publicitària de KFC. | Captura de pantalla d'Instagram
Pantalles

El protagonista dels anuncis internacionals de KFC és català

Temps de lectura: 2 minuts
Enric Barba en el vídeo de la campanya publicitària de KFC.
Foto: Enric Barba en el vídeo de la campanya publicitària de KFC. | Captura de pantalla d'Instagram

Es diu Enric Barba és actor i veí de Vic i ara la cara internacional de l'anunci de la icònica marca de menjar ràpid Kentucky Fried Chicken (KFC). Encarna el coronel Sanders, fundador i històrica imatge de KFC a qui s'assembla molt.

Què en sabem? Barba va ser escollit per la semblança física amb el coronel i ha protagonitzat una campanya publicitària amb música i dansa urbana i amb una interpretació molt lliure. 

La situació actual: La campanya publicitària ja s'ha llençat a l'Aràbia Saudita i a Egipte.

  • En els pròxims dies es podrà veure també a altres països del nord d'Àfrica i de l'Orient Mitjà com el Marroc, Algèria, Qatar, el Líban, Jordània i Dubai.

Qui és el coronel? El coronel Harland David Sanders va néixer l'any 1890 a Indiana, als Estats Units.

  • Quan tenia 40 anys treballava en una gasolinera fent un menjar ràpid que es va fer tan popular que el va empènyer a començar el negoci de franquícies que ara tothom coneix.
  • Va arribar a tenir més de 600 establiments, fins que es va vendre l'empresa i aquesta va créixer internacionalment. Tot i això, el coronel Sanders mai va deixar de ser la imatge de KFC.
  • Sanders va morir als 90 anys.

Qui és Enric Barba? És actor vocacional que s'ha anat format en l'àmbit com a hobby. Quan es va prejubilar va decidir dedicar-se a la seva passió.

  • Ha actuat en campanyes de la Generalitat, en anuncis de marques d'abast estatal, i també en sèries i pel·lícules per a la televisió com "La Riera", "El cor de la ciutat", la pel·lícula "Serrallonga", i la sèrie "Com si fos ahir", de TV3.