Cultura i Pantalles
Escena de la pel·lícula 'Oro'
Foto: Escena de la pel·lícula 'Oro'
Cinema

7 èxits que no et pots perdre aquesta setmana a Verdi Classics

Barcelona.
Temps de lectura: 5 minuts
Escena de la pel·lícula 'Oro'
Foto: Escena de la pel·lícula 'Oro'

La cadena Verdi Classics ofereix cada setmana les millors pel·lícules de tots els temps, algunes en català, i sense pauses publicitàries. 

Com veure Verdi Classics? El canal es pot veure a través de la TDT des de Catalunya. Només cal que encenguis la televisió i el busquis al teu dial.

  • Totes les pel·lícules es poden veure en idioma dual, és a dir, en l'idioma original i castellà o català, depenent del títol.

Com funciona: La franja del prime time de la cadena està dedicada a una temàtica diferent cada dia de la setmana: joies del cinema europeu, comèdia, època, grans històries, acció, etc.

A continuació, podeu consultar les pel·lícules destacades de de la cadena aquesta setmana. Per saber la programació completa, accediu a la web de VerdiClassics.

Dilluns 19 de juny a les 22h

Els somiadors

Sinopsi: París, primavera del 68. Isabelle i el seu germà Theo decideixen convidar Matthew, un jove estudiant nord-americà, mentre els seus pares estan de vacances. Lliurats al seu lliure albir, experimenten mútuament amb les seves emocions i sexualitat i desenvolupen una sèrie de jocs psicològics cada vegada més absorbents.

En detall: Pel·lícula de maduresa del dues vegades guanyador del Oscar Bernardo Bertolucci (“L'últim emperador”). Presentada als festivals de Venècia i Sant Sebastià, el film va donar a conèixer uns joveníssims Michael Pitt (“Orígens”), Eva Green (“The salvation”) i el guanyador del César Louis Garrel (“El somni de Gabrielle”). Una obra mestra de subjugador erotisme.

Dimarts 20 de juny a les 22h

Un embolic per a dos

Sinopsi: L'agent de la CIA Miles Kendig, cansat de la incompetència dels seus col·legues, decideix retirar-se i, perquè el deixin tranquil, amenaça de publicar les seves memòries i enviar-les a les agències d'intel·ligència de tot el món. Com que la CIA fa cas omís de la seva advertència, Kendig comença a escriure i publicar un capítol després d'un altre. Quan la CIA s'adona que això suposa una amenaça per a les seves operacions, decideix acabar amb el pla de Kendig a qualsevol preu.

En detall: Inoblidable comèdia dirigida pel tres vegades nominat al Oscar Ronald Neame (“L'aventura del Posidó”) que li va valer el guanyador del Oscar Walter Matthau (“L'estranya parella”) una nominació al Globus d'Or.

Dimecres 21 de juny a les 22h

La comtessa

Sinopsi: Hongria, segle XVII. La comtessa Bathory és la dona més poderosa del país. Bonica, intel·ligent i independent, coneix el jove Istvan i s'enamoren. Però el pare d'ell l'obliga a trencar la relació. Ella assumeix que ha estat rebutjada a causa de la seva diferència d'edat i, encegada per la tristesa, sucumbeix al boig engany que la sang de dones verges la mantindrà eternament jove i bonica.

En detall: Secció Oficial al Festival de Sitges. Escrita, dirigida i protagonitzada per la nominada al Oscar Julie Delpy (“Dos dies a Nova York”). Amb Daniel Brühl (“Rush”) i el guanyador del Oscar William Hurt (“Una història de violència”). Una captivadora pel·lícula que ens narra l'ascens i la caiguda de la comtessa Erzebet Bathory que va ser víctima de l'amor, la conspiració i la seva pròpia vanitat assassina.

Dijous 22 de juny a les 22h

Trobada en la nit

Sinopsi: Mae Doyle torna al seu poble natal convertida en una dona cínica. El seu germà, el pescador Joe Doyle, l'allotja a casa seva. Mae és festejada per Jerry D'Amato, un home bo i ingenu, i aquest el presenta al seu brutal amic Earl Pfeiffer. A ella no li agrada Earl ni les seves bromes, però Jerry el considera el seu amic. Mae es casa amb Jerry i tenen una filla. És feliç però a poc a poc se sentirà atreta per Earl.

En detall: Una pel·lícula de l'etapa americana de l'austríac Fritz Lang (“Metròpolis”). Protagonitzada per la quatre vegades nominada al Oscar Barbara Stanwyck (“Perdició”), Paul Douglas (“Carta a tres| esposes”), el nominat al Oscar Robert Ryan (“Dotze del patíbul”) i Marilyn Monroe (“La temptació viu a dalt”).

Divendres 23 de juny a les 22h

Els rastrejadors

Sinopsi: Un atac contra el ranxo de Paxton se salda amb l'assassinat del seu fill i el segrest de la seva filla. Per buscar el responsable de la tragèdia contracta Zeke Smith, un arrogant rastrejador professional.

En detall: Ernest Borgnine (“L'aventura del Posidó”) i Sammy Davis Jr. (“Els bojos del Cannonball”) protagonitzen aquest vibrant western dirigit per Earl Bellamy (“D'aquí a l'eternitat”).

Dissabte 24 de juny a les 22h

Stalingrad

Sinopsi: Segona Guerra Mundial. Un destacament de soldats alemanys nouvinguts de la batalla d'El Alamein descansa en la Riviera italiana abans de ser destinat al dur front de l'est per lluitar a Stalingrad. Portats en trens com si de bestiar es tractés, els soldats arriben a la ciutat russa on prendran part en el seu setge. Però la dificultat del terreny, el clima extrem i la determinació del seu dur oponent acaben per minar la moral...

En detall: Superproducció alemanya d'acurada ambientació. Una de les millors pel·lícules bèl·liques europees de tots els temps.

Diumenge 25 de juny a les 22h

Rescat a Nova York

Sinopsi: Connor Spears, un detectiu privat que treballa a Los Angeles, rep notícies del seu vell amic Rick Tsung. Kim, la germana d'aquest (i exnòvia de Spears), ha estat segrestada per una banda criminal. Kim està atrapada enmig d'una guerra amb la màfia russa i la seva vida ara depèn d'ell.

En detall: Adrenalínica pel·lícula d'acció i arts marcials protagonitzada per Casper Van Dien (“Starship Troopers (Les brigades de l'espai)”), Françoise Robertson (sèrie “Supergirl”) i Russell Wong (“Romeu ha de morir”).