Cultura i Pantalles
Una dona escolta un dels testimonis de la instal·lació artística mentre observa una escultura temporal
Foto: Una dona escolta un dels testimonis de la instal·lació artística mentre observa una escultura temporal | Carola López / ACN
Plans gratis a Barcelona

Anatomia d'una professió desconeguda: Artistes denuncien les agressions que han patit

Temps de lectura: 2 minuts
Una dona escolta un dels testimonis de la instal·lació artística mentre observa una escultura temporal
Foto: Una dona escolta un dels testimonis de la instal·lació artística mentre observa una escultura temporal | Carola López / ACN

'Anatomia d'una professió desconeguda' és una instal·lació artística que promet impactar en el públic i generar consciència. Creada per la companyia Miquel Barcelona, exposa les històries de víctimes d'assetjament, abús i agressions entorn de l'art. És a Barcelona i la visita és gratuïta.

Per què és important? El tema de l'obra són "les males pràctiques en els processos de creació" i ho mostra a través de 12 professionals del món de les arts que han patit ferides físiques, psicològiques i emocionals.

En detall: Abús de poder, maltractament, xoc generacional, diversitat de cossos, racisme, masclisme, grassofòbia, agressions sexuals, i violència masclista, són només algunes de les violències que han patit les artistes que participen de la instal·lació.

Com? Cada testimoni ha enregistrat la seva experiència en un àudio i ha associat l'agressió que ha patit a una part del cos, de la qual se n'ha fet una escultura de guix per fer-la visible.

Què diuen? El director i coordinador artístic de la instal·lació ha declarat que "en comparació amb altres oficis, potser anem uns passos enrere".

On? L'exposició es pot visitar tots els dies al Born Centre de Cultura i Memòria i, a més, cada dimarts, dijous i dissabte a les 6 de la tarda els visitants podran gaudir de les 'performances' que els artistes han creat per explicar la seva experiència a través de la dansa contemporània, el circ i el teatre.

Previsions: El 15 de juliol el Born acollirà una taula rodona dirigida a professionals del sector que té com a objectiu situar conceptes clau, definir reptes i proposar bones pràctiques.

Context: 'Anatomia d'una professió desconeguda' és la primera peça del Projecte Contracultura, impulsat per la companyia Miquel Barcelona.

  • Les properes peces seran 'Utopia', que s'estrenarà al febrer dins del cicle Escenes de l'Auditori de Barcelona, i 'Ecosistema', que es podrà veure al Museu de la Vida Rural de l'Espluga a partir del març.