Cultura i Pantalles
Un dels moments àlgids del concert de The Tyets al Palau Robert
Foto: Un dels moments àlgids del concert de The Tyets al Palau Robert | Principal
Música

Un selecte 'bailoteo' de The Tyets fa vibrar el Palau Robert de Barcelona

Temps de lectura: 2 minuts
Un dels moments àlgids del concert de The Tyets al Palau Robert
Foto: Un dels moments àlgids del concert de The Tyets al Palau Robert | Principal

El bailoteo d'uns centenars de privilegiats va omplir ahir el vespre el Palau Robert. En ple centre de Barcelona, unes 300 persones van gaudir dels concerts íntims de The Tyets i Figa Flawas al jardí del palauet aristocràtic reconvertit en espai cultural de la Generalitat. 

Què en sabem: Un públic que rondava la vintena, tot i que també hi havia adults en la trentena i quarantena que movien l'esquelet amb força, no es van voler perdre un dels grups del moment. El duet de Mataró va tornar a demostrar que el seu "factor tieta” enganxa i sedueix. 

  • Abans dels creadors de l'exitós Èpic Solete va ser el torn de Figa Flawas, que arriben trepitjant fort amb el seu Mussego en el panorama de la música urbana en català.
  • El Pep Velasco y Xavier Cartanyà van sacsejar el públic amb la seva Xocolatina i el seu estil despreocupat i provocatiu.

Context: Els dos grups catalans van actuar en el marc del Clotilde Fest 2023, una iniciativa del Govern que impulsa la música en la llengua pròpia. 

  • Coordinat amb les emissores Flaixbac, Europa FM, Els40 Catalunya i RAC105 i amb la col·laboració d'Estrella Damm, el festival es consolida amb la seva cinquena edició. 

En profunditat: Pocs minuts abans de les 22:00 i amb un cel que amenaçava pluja, el públic esperava impacient la posada en escena de The Tyets, un grup que els últims mesos viu en una onada d'èxit fulgurant. 

La increïble rebuda de Coti x Coti ha propulsat el duet format per Xavier Coca i Oriol de Ramon fins a les més selectes posicions de l'audiència a les plataformes com Spotify on es van col·locar com el sisè tema més escoltat a tota Espanya. 

  • Els seguidors van seguir les lletres i van ballar els temes Bailoteo, El tonteo, altres més tendres com Desembre, i també La Platja, el seu últim tema en col·laboració amb Stay Homas, publicat fa només dues setmanes.
  • Unes tímides gotes van obligar a suspendre uns minuts del concert en la fase final. 

Tot i això, els núvols, generosos, van contenir un possible ruixat i van permetre reprendre un concert que va acabar, com no podia ser d'una altra manera, amb diverses rotlllanes al ritme de Coti x Coti.  

Previsions: El pròxim 12 de juliol, Mariona Escoda i Porto Bello tancaran l'edició del Clotilde Fest d'aquest any.

Etiqueta: Música