Cultura i Pantalles
Dues de les pel·lícules seleccionades per competir als Oscar
Foto: Dues de les pel·lícules seleccionades per competir als Oscar
Cinema

Les tres pel·lícules que Espanya envia als Oscar: tràiler i on veure-les

Temps de lectura: 3 minuts
Dues de les pel·lícules seleccionades per competir als Oscar
Foto: Dues de les pel·lícules seleccionades per competir als Oscar

L'Acadèmia de les Arts i les Ciències Cinematogràfiques ja ha seleccionat les tres pel·lícules que representaran Espanya a la pròxima edició dels Oscar. 

Per què és important? La gala dels Oscars se celebrarà el 10 de març de 2024 i serà l'edició número 96 dels premis cinematogràfics més importants del planeta. 

Què en sabem? El cinema espanyol ja ha escollit les tres pel·lícules que enviarà per representar el país a la pròxima edició dels Oscar. Els films entren en la competició per optar a la categoria de millor pel·lícula internacional. Les pel·lícules seleccionades són:

  • Cerrar los ojos, del director Víctor Erice
  • 20.000 especies de abejas, de la directora Estibaliz Urresola
  • La sociedad de la nieve, del català J.A. Bayona

Previsions: El pròxim 20 de setembre l'acadèmia anunciarà finalment quin dels tres títols representarà Espanya als premis de Hollywood.

  • L'any passat, Alcarràs, de la directora catalana Carla Simón, va ser la pel·lícula escollida per representar Espanya als Oscar. Tot i això, la pel·lícula no va quedar nominada en la categoria final per optar a l'estatueta. 

En detall: Mira el tràiler, llegeix la sinopsi i consulta on pots veure les tres pel·lícules seleccionades. 

Cerrar los ojos

Sinopsi: Un famós actor desapareix durant el rodatge d'una pel·lícula. Tot i que mai no s'arriba a trobar el seu cadàver, la policia conclou que ha patit un accident a la vora del mar. Anys després, el misteri torna a l'actualitat gràcies a un programa de televisió que pretén evocar la figura de l'actor, oferint com a primícia imatges de les últimes escenes en què va participar.

  • La pel·lícula compta amb l'actor José Coronado i l'actriu María León, entre molts d'altres.

20.000 especies de abejas

Sinopsi: Cocó, de vuit anys, no encaixa amb les expectatives de la resta i no entén per què. Tots al seu voltant insisteixen a anomenar-lo Aitor, però no es reconeix en aquest nom ni en la mirada dels altres. La seva mare aprofitarà les vacances per viatjar amb els seus tres fills a la casa materna, on resideix la seva mare i la seva tia, estretament lligada a la cria d'abelles i la producció de mel. Aquest estiu que canviarà les seves vides obligarà aquestes dones de tres generacions molt diferents a enfrontar-se als dubtes i els temors.

  • El film es pot veure a Movistar+ i es pot llogar a les plataformes Filmin, AppleTv i Amazon.

La sociedad de la nieve

Sinopsi: El 1972, el vol 571 de la Força Aèria Uruguaiana, porta un equip de rugbi a Xile. L'avió s'estavella en una glacera al cor dels Andes. Només 29 dels 45 passatgers sobreviuen a l'accident. Atrapats en un dels entorns més inaccessibles i hostils del planeta, es veuen obligats a recórrer a mesures extremes per mantenir-se amb vida.

  • El film està basat en el llibre La societat de la neu de Pablo Vierci.
  • La pel·lícula es pot veure a la plataforma Netflix.