Cultura i Pantalles
Imatge de la pal·lícula
Foto: Imatge de la pal·lícula | Netflix
Netflix

Arriba a Netflix 'La sociedad de la nieve', la nova pel·lícula de Bayona

Temps de lectura: 2 minuts
Imatge de la pal·lícula
Foto: Imatge de la pal·lícula | Netflix

Després de passar pels cinemes, la nova pel·lícula de J.A Bayona, 'La sociedad de la nieve', aterra a Netflix aquest dijous 4 de gener.

Què en sabem? Des que va finalitzar la 80a edició del Festival Internacional de Cinema de Venècia, el film ha aconseguit diversos guardons i nominacions, sent a més un dels finalistes que opten a millor pel·lícula de parla no anglesa als Premis Oscar.

Quan i on veure-la?

  • El film, de 144, arriba a Netflix aquest dijous 4 de gener i es podrà veure a partir de les 9:00, tot i que l'horari pot canviar depenent del país.
  • La pel·lícula també es va estrenar a les sales de cinema el 15 de desembre.

Sinopsis: La darrera pel·lícula de Bayona narra la coneguda història d'uns joves jugadors de rugbi uruguaians que el 1972 van sobreviure dos mesos als Andes després d'un accident d'avió.

  • Dels 45 passatgers, només 29 van aconseguir sortir amb vida. Durant aquells mesos i en aquell entorn, els supervivents van haver de recórrer a mesures extremes per aconseguir mantenir-se vius.
  • No és el primer cop que un director s'interessa per la història, fa 30 anys, Frank Marshall va estrenar '¡Viven!', una pel·lícula basada alhora en el llibre de Piers Paul Read amb la qual vam conèixer els fets.

L'anècdota: A través d'X, l'antic Twitter, el director català ha explicat les dificultats a què es van afrontar durant la gravació del film.

  • Segons explica, gran part de la pel·lícula es va filmar a alta  muntanya, en llocs de difícil accés i enfrontant-se a la neu, el vent i el fred extrem.
  • "Això va implicar per part de tot l'equip un gran esforç en termes d'organització, així com d'adaptació als canvis constants del clima", explica Bayona.

Tràiler:

Nominacions: La pel·lícula és candidata espanyola als Oscar i nominada als Globus d'Or, Critics Choice Awards, Gaudí i Goya.