Cultura i Pantalles
Imatge de la pal·lícula
Foto: Imatge de la pal·lícula | Netflix
Cinema

'La sociedad de la nieve' arriba als cinemes: On veure-la?

Temps de lectura: 2 minuts
Imatge de la pal·lícula
Foto: Imatge de la pal·lícula | Netflix

Aquest divendres 15 de desembre arriba als cinemes la pel·lícula de J.A. Bayona, 'La sociedad de la nieve'. La darrera pel·lícula del català s'estrena amb polèmica inclosa, ja que no es projectarà a totes les cadenes de cinema de l'estat.

Què en sabem? La pel·lícula s'estrenarà avui als cinemes i després ho farà a la plataforma de Netflix. Tot i això, no es podrà veure ni als cinemes de Cinesa ni els de Yelmo.

  • Les dues cadenes demanen un temps de projecció a les sales abans d'arribar a les plataformes. I és que el film només es podrà veure als cinemes tres setmanes.
  • Després que es conegués el llistat de sales on es podrà veure, les cadenes van afirmar que "lamentem no haver pogut arribar a un acord per oferir 'La sociedad de la nieve' als nostres cinemes".

On i quan veure-la?

  • La pel·lícula es pot veure a partir d'aquest divendres 15 de desembre als cinemes i estarà disponible durant tres setmanes. Després, el 4 de gener, s'estrenarà a Netflix.
  • A Catalunya es podrà veure a Amposta, Badalona, Barcelona, Blanes, Cornellà de Llobregat, Girona, Granollers, l'Hospitalet de Llobregat, Lleida, Manresa, Mataró, Platja d'Aro, Tarragona, Vic i Vilanova i la Geltrú.

En detall: La darrera pel·lícula de Bayona narra la coneguda història d'uns joves jugadors de rugbi uruguaians que el 1972 van sobreviure dos mesos als Andes després d'un accident d'avió.

  • Dels 45 passatgers, només 29 van aconseguir sortir amb vida. Durant aquells mesos i en aquell entorn, els supervivents van haver de recórrer a mesures extremes per aconseguir mantenir-se vius.
  • No és el primer cop que un director s'interessa per la història, fa 30 anys, Frank Marshall va estrenar '¡Viven!', una pel·lícula basada alhora en el llibre de Piers Paul Read amb la qual vam conèixer els fets.

Tràiler:

Premis: La pel·lícula és candidata espanyola als Oscar i nominada als Globus d'Or, Critics Choice Awards, Gaudí i Goya.