Cultura i Pantalles
Imatge de la pel·lícula 'La sociedad de la nieve'
Foto: Imatge de la pel·lícula 'La sociedad de la nieve' | Netflix
Cinema

'La sociedad de la nieve', de Bayona, representarà Espanya als Oscar

Temps de lectura: 2 minuts
Imatge de la pel·lícula 'La sociedad de la nieve'
Foto: Imatge de la pel·lícula 'La sociedad de la nieve' | Netflix

Espanya ha escollit la pel·lícula del director de cinema català J.A. Bayona per representar el país a la pròxima edició dels premis Oscar. 

Què en sabem? Aquest dimecres, l'Acadèmia de les Arts i les Ciències Cinematogràfiques ha anunciat que la pel·lícula "La sociedad de la nieve" és l'escollida per representar Espanya als Oscar. 

Sinopsi: El 1972, el vol 571 de la Força Aèria Uruguaiana, porta un equip de rugbi a Xile. L'avió s'estavella en una glacera al cor dels Andes. Només 29 dels 45 passatgers sobreviuen a l'accident. Atrapats en un dels entorns més inaccessibles i hostils del planeta, es veuen obligats a recórrer a mesures extremes per mantenir-se amb vida.

  • El film està basat en el llibre "La societat de la neu" de Pablo Vierci.
  • La pel·lícula es pot veure a la plataforma Netflix. 

D'on venim: L'Acadèmia havia seleccionat tres pel·lícules que podien optar a la categoria de millor pel·lícula internacional: "Cerrar los ojos", del director Víctor Erice; "20.000 especies de abejas", de la directora Estibaliz Urresola; i "La sociedad de la nieve", del català J.A. Bayona.

Previsions: La gala dels Oscars se celebrarà el 10 de març de 2024 i serà l'edició número 96 dels premis cinematogràfics més importants del planeta. 

  • Tot i això, l'acadèmia de cinema nord-americana anunciarà abans de la celebració de la gala si la pel·lícula espanyola es troba dins de les nominades a millor pel·lícula internacional.
  • L'any passat, "Alcarràs", de la directora catalana Carla Simón, va ser la pel·lícula escollida per representar Espanya als Oscar. Tot i això, la pel·lícula no va quedar nominada en la categoria final per optar a l'estatueta.