Cultura i Pantalles
Elvis Presley
Foto: Elvis Presley | Wikimedia Commons / Picryl
IA

La intel·ligència artificial dona vida a Elvis Presley: Així serà el nou concert

Temps de lectura: 2 minuts
Elvis Presley
Foto: Elvis Presley | Wikimedia Commons / Picryl

Els fans del rei del Rock podran gaudir d'Elvis Presley després de 46 anys de la seva mort. El mític cantant podrà oferir un nou concert gràcies a la intel·ligència artificial.

Per què és important? La tecnologia està avançant estrepitosament, fins al punt que gràcies a la intel·ligència artificial podem gaudir de cançons, concerts o videoclips de cantants i estrelles de la música que fa anys van perdre la vida.

Què en sabem? La companyia Layered Reality, especialitzada en experiències immersives, ha dissenyat tot un xou sobre el Rei del Rock al qual titulen Elvis Evolution.

  • L'espectacle començarà al novembre a Londres, en un lloc encara per determinar, i consistirà en un concert amb un holograma de Presley.
  • Per poder fer aquest xou, Layered Reality ha arribat a un acord amb els propietaris dels drets d'Elvis Presley, Authentic Brands Group, propietaris d'Elvis Presley Enterprises.
  • Després de Londres, també arribarà a Las Vegas, Berlín i Tòquio.

Què han dit? Els productors asseguren que el xou oferirà al públic una "visió més profunda de la vida d'Elvis".

  • "Transportarà els fans a través de les dècades per experimentar el seu meteòric ascens a la fama, la seva enorme personalitat i el moviment cultural que va catalitzar als anys 50 i 60".

Context: Tot i haver mort l'agost del 1977 amb només 42 anys, Elvis continua sent un dels artistes que més discos ha venut mundialment, amb gairebé els 500 milions.

  • Actualment, l'interès a la seva figura ha tornat a explotar gràcies a pel·lícules com 'Elvis' (2022) o 'Priscilla' (2023).

D'on venim? Aquest tipus de concerts "virtuals" han agafat embranzida recentment. De fet, fa poc més d'un any Abba va llançar Abba Voyage, un espectacle protagonitzat per una recreació digital dels cantants als anys 70, els Abbatars.

  • També s'han publicat noves cançons amb cantants que feia anys que eren morts. Com és el cas de la veu de John Lennon i la guitarra de George Harrison.