Cultura i Pantalles
L'actriu basca Itziar Ituño
Foto: L'actriu basca Itziar Ituño | Viquipèdia
Famosos

Les marques rebutgen una famosa actriu per manifestar-se a favor dels presos d'ETA

Temps de lectura: 2 minuts
L'actriu basca Itziar Ituño
Foto: L'actriu basca Itziar Ituño | Viquipèdia

Una reconeguda actriu espanyola s'ha quedat sense campanyes publicitàries després d'assistir en una manifestació a favor dels presos d'ETA. 

Què en sabem? Fins a dues empreses han tallat tota relació pel que fa a contractes publicitaris amb una famosa actriu internacional per posicionar-se a favor dels drets dels presos d'ERA. 

  • Es tracta de l'actriu basca Itziar Ituño, coneguda per protagonitzar la sèrie d'èxit La casa de papel

En detall: La marca de cotxes BMW i la companyia aèria Iberia han cancel·lat les seves col·laboracions amb l'actriu. El concessionari de cotxes ha aturat una col·laboració que tenia amb Ituño mentre que Iberia ha retirat de les seves xarxes socials un vídeo protagonitzat per l'actriu basca. 

El motiu: Ituño va participar en una manifestació celebrada el passat dissabte a Bilbao a favor dels drets dels presos d'ETA. Juntament amb l'actriu, milers de persones van sortir al carrer per exigir que s'apliqui als presos de la banda terrorista la política penitenciària ordinària i no es recorri la seva progressió a tercer grau ni als permisos. 

  • L'actriu, coneguda per interpretar la inspectora Raquel Murillo, va ser una de les persones que portava la pancarta que encapçalava la manifestació, on es podia llegir el lema en basc "Konponbiderako Giltzak" (Claus per a la resolució). 
  • A la manifestació també hi van assistir diferents representants de partits independentistes catalans. 

Què diuen? El concessionari BMW Lurauto va anunciar, a través d'un comunicat per les xarxes socials, que trencava la col·laboració amb l'actriu. 

  • "A BMW Lurauto no ens vinculem amb cap ideologia política, per la qual cosa lamentem que s'hagi vinculat la imatge de Lurauto amb qualsevol mena d'acte de contingut ideològic", explicava l'empresa en el comunicat.

  • La companyia aèria Iberia va eliminar de les seves xarxes socials un vídeo protagonitzat per l'actriu. Segons fonts d'Iberia, el vídeo s'hauria retirat per no crear polèmica. 

Per acabar: L'actriu ha rebut el suport de l'organització de suport als presos d'ETA SARE i organitzadora de la manifestació: "No podem quedar-nos callats davant la injustícia que suposa aquest linxament públic", han explicat.