Cultura i Pantalles
Premis Gaudí 2023
Foto: Premis Gaudí 2023 | Facebook
Premis

Premis Gaudí 2024: horari, on veure-ho, nominacions i presentadores

Temps de lectura: 2 minuts
Premis Gaudí 2023
Foto: Premis Gaudí 2023 | Facebook

L'audiovisual català es prepara per celebrar la 16ª edició dels premis Gaudí a Barcelona. Enguany la gala canvia d'ubicació i de també presentadores.

Per què és important? L'Acadèmia reconeix les millors produccions cinematogràfiques de l'any 2023. Fins a 28 produccions catalanes es disputaran els premis de les diferents categories.

El més destacat: Les pel·lícules 'Creatura', d'Elena Martín, i 'Saben aquell', de David Trueba, són les produccions amb més candidatures als Premis Gaudí, amb 15 i 13 nominacions.

  • La segueixen '20.000 especies de abejas', d'Estíbaliz Urresola Solaguren , amb nou nominacions, 'Un amor', d'Isabel Coixet, amb vuit, 'El mestre que va prometre el mar', de Patrícia Font, i 'La contadora de pel·lícules', de Lone Scherfig, totes dues amb sis.

Consulta la llista de les principals nominacions dels Premis Gaudí 2024.

Qui presentarà la gal·la?

Els estrenen noves presentadores. Maria Rovira i Ana Polo, creadores del podcast 'Oye Polo' seran les encarregades enguany. 

  • Rovira i Polo volen tractar de manera reivindicativa els reptes actuals de cinema català i del sector, a més de la necessitat que les administracions apostin per la cultura.

En detall: Entre les personalitats que lliuraran les 25 estatuetes dels Premis Gaudí figuren els cineastes David Trueba, Elema Martín i Isabel Coixet, nominats en aquesta edició, i d'altres reconeguts en anys anteriors com Carla Simón, Carlos Marques-Marcet i Pilar Palomero.

  • Una de les actuacions musicals la protagonitzarà Guillem Gisbert, que presentarà en primícia el tema Un hombre realizado, un homenatge al guionista Rafael Azcona que formarà part del primer disc només del cantant de Manel.

On i quan veure els premis? Enguany la gal·la també canvia de localització, després d'any celebrant-se al Museu Nacional d'Art de Catalunya (MNAC).

  • Finalment, els premis tindran lloc aquest diumenge 4 de febrer al Centre de Convencions Internacionals de Barcelona (CCIB).
  • La catifa vermella arrencarà a les 19:15 i la cerimònia a les 22:00 amb una duració aproximada de dues hores. Tot plegat es podrà en directe per TV3.